LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ISCES'15 od 13. do 15. studenog

Međunarodna studentska konferencija o znanosti i okolišu na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu

Inspirirani konferencijom FISEC u studenom 2014. u organizaciji udruge RIO iz Novog Sada, ISCES će se od ove godine redovito održavati u Zagrebu u organizaciji udruge RIO Zagreb, s nastojanjem da se dalje razvija ideju o potrebi za brigom o okolišu.

Inspirirani konferencijom FISEC u studenom 2014. u organizaciji udruge RIO iz Novog Sada, ISCES će se od ove godine redovito održavati u Zagrebu u organizaciji udruge RIO Zagreb, s nastojanjem da se dalje razvija ideju o potrebi za brigom o okolišu.

Udruga za zaštitu okoliša i održivi razvoj RIO - Zagreb organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom ISCES'15 (International Student Conference on Environmental Sciences 2015) koja će se održati od 13. - 15. studenog 2015. u Zagrebu na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu (dvorana A1 na kemijskom odsjeku). 

Prvo izdanje ove konferencije temeljit će se na temama o primjenjivim aspektima zaštite okoliša, opasnostima koje trenutno prijete našoj okolini te održivosti sustava u kojemu trenutno živimo. Stručnjaci iz spomenutih područja sudionicima će prezentirati glavne točke koje čine okosnicu njihovih zanimanja, a kolege studenti moći će prezentirati svoj dosadašnji rad, što će im uvelike koristiti u daljnjoj karijeri.

Inspirirani konferencijom FISEC u studenom 2014. u organizaciji udruge RIO iz Novog Sada, ISCES će se od ove godine redovito održavati u Zagrebu u organizaciji udruge RIO Zagreb, s nastojanjem da se dalje razvija ideju o potrebi za brigom o okolišu.

Prijave za konferenciju započele su još 15. rujna 2015., a rok za prijavu za sudjelovanje sa znanstvenim radom je 10. listopad 2015. Rok za prijavu sudjelovanja bez znanstvenog rada je 22. listopad 2015., dok će sudionici biti obavješteni o prihvaćanju znanstvenog rada do 1. studenog 2015. Smještaj će biti osiguran prvim potpisnicima na radu, dok će za sve ostale sudionike iznositi 10 eura po danu Obrazac za prijavu popunjava se online.

 

FOTO: Udruga za zaštitu okoliša i održivi razvoj RIO

Na samom početku konferencije održat će se tribina/debata na kojoj će sudjelovati nekoliko profesora i stručnjaka koji će raspravljati o sve učestalijoj temi današnjice, a to je problem globalnog zagrijavanja, točnije o istinitosti antropogenog utjecaja na globalno zagrijavanje te o njegovom utjecaju na klimatske promjene.

Točan sastav ljudi uključenih u debatu još nije poznat, no znamo kako će to biti stručnjaci iz više različitih država kako bismo čuli stavove iz raznih regija. Točna imena bit će objavljena početkom rujna.

Udruga je osnovana početkom 2015. godine inicijativom nekoliko studenata Prirodoslovno - matematičkog fakulteta u Zagrebu koji su vidjeli osnivanje udruge kao jedan od načina borbe za dobrobit okoliša i edukaciju stanovništva o toj temi. Ubrzo nakon osnivanja dogovara se sporazum o suradnji s Udruženjem za zaštitu životne sredine RIO iz Novog Sada kako bi zajednički cilj postao što rašireniji i pristupačniji što većem broju stanovnika u što više država. Među brojnim ciljevima i djelatnostima kojima se ova udruga bavi, ponajviše se ističe izmjena znanstveno-edukativnog materijala s pojedincima i organizacijama diljem regije, a sve u cilju širenja potrebe za zaštitom okoliša.  

Spomenuti ciljevi postižu se organiziranjem radionica, seminara, tribina i debata sa studentima, ali i s lokalnom zajednicom. Predstavljanje novih trendova u svijetu i novih znanstvenih metoda istraživačkog rada u polju zaštite okoliša. Organiziranje sanacija divljih i sekundarnih deponija diljem regije, a ponajviše na ugroženim područjima vodoopskrbe i područja iznimne ekološke važnosti. Umrežavanje sa studentima na nacionalnom i regionalnom nivou u cilju jačanja kapaciteta, modernizacije tehnika savladavanja problema u nadležnosti zakonodavstva koje se tiče zaštite okoliša i aktivnog učešća građana u odlukama o promjenama u njihovoj okolini. Aktualnosti možete pratiti putem naše web  stranice: www.riozg.wordpress.com

Više informacija o konferenciji možete pronaći na stranici Udruge. Ukoliko se prijavljujete sa znanstvenim radom uputstvo za pisanje rada također možete pronaći na stranici Udruge.