LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni centar Varaždin

Mate Rimac otvara stručni skup posvećen 3D računalnoj grafici

U sklopu prvog „3D&D UNIN Meetupa” u Sveučilišnom centru Varaždin gostovat će Mate Rimac, Damir Antolović i brojni stručnjaci s područja 3D tehnologije i dizajna.

U sklopu prvog „3D&D UNIN Meetupa” u Sveučilišnom centru Varaždin gostovat će Mate Rimac, Damir Antolović i brojni stručnjaci s područja 3D tehnologije i dizajna.

U organizaciji Odjela Multimedije, oblikovanja i primjene Sveučilišta Sjever u srijedu, 25. travnja 2018., s početkom u 11 sati, u Sveučilišnom centru Varaždin održat će se prvi 3D&D UNIN Meetup! Riječ je o stručnom skupu čija je tema 3D računalna grafika koja obuhvaća simulatore automobila i brodova, proširenu i virtualnu stvarnost (VR i AR) te naprednu vizualizaciju arhitekture, kao i 3D računalne igre s naglaskom na domaće, ali i međunarodno priznate Unity3D i Unreal razvojne platforme.

Nakon otvorenja stručnog skupa i pozdravnih riječi rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marina Milkovića, prvo u nizu izuzetno zanimljivih i interaktivnih predavanja, koja će se održavati tijekom cijelog dana, otvorit će Mate Rimac, CEO Rimac automobila, dok će Damir Antolović, Head of UX Design u Rimac automobilima, predstaviti trendove dizajna u automobilskoj industriji.

Sudionici će stručnog skupa također imati priliku upoznavanja s najboljim stručnjacima u 3D tehnologiji i dizajnu. Na događaj stižu: Dejan Kober (DD3D Studio), koji je ujedno i suorganizator stručnog skupa, zatim Marko Pavlović (Marko Pavlović Design), Davor Hunski (CroTeam), Elvis Blaženčić (RAM-Studio), Kruno Knežić (First Layer) te predstavnik Sveučilišta Sjever i suorganizator dr. sc. Andrija Bernik.

Suorganizator ovog stručnog skupa, pročelnik Odjela multimedije, oblikovanja i primjene, doc. art. Robert Geček istaknuo je važnost njegova održavanja:

– 3D&D UNIN Meetup! samo je početak ovakve vrste okupljanja kvalitetnih i priznatih stručnjaka i drago mi je da smo s time krenuli upravo na Sveučilištu Sjever. Važnost ovog stručnog skupa prepoznali su i vodeći stručnjaci iz područja 3D tehnologije i dizajna od kojih naši studenti, ali i svi prisutni doista mogu puno naučiti.

FOTO: KRISTINA MAREČIĆ / STUDENTSKI.HR