LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online predavanja

Ljubitelj si egzotičnih jezika? Konfucijev institut poziva na besplatan tečaj kineskog

Organizatori navode da je tečaj potpuno besplatan, a prijave su otvorene do 12. veljače.

Organizatori navode da je tečaj potpuno besplatan, a prijave su otvorene do 12. veljače.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu produljio je rok za prijavu na besplatan tečaj kineskog jezika koji će započeti 20. veljače.

Kako navode s Instituta, na tečaju se uči standardni kineski jezik. Sve grupe na početnim tečajevima imaju nastavu u ukupnom trajanju od 70 nastavnih sati. Nastava se odvija isključivo online putem Zoom platforme i to dva puta tjedno – ponedjeljkom i srijedom ili utorkom i četvrtkom u dva termina: od 17:00 do 18.30 sati i od 18:45 do 20:15 sati. Točan raspored bit će utvrđen i dostupan naknadno. 

Za uspješno praćenje nastave u online obliku polaznici trebaju imati slušalice s mikrofonom, kameru, prijenosno ili stolno računalo te stabilnu i brzu internetsku vezu. Završetak nastave predviđen je za 20. lipnja 2023. Profesori su izvorni govornici kineskog jezika, a nastava se izvodi na engleskom i kineskom jeziku. Sve materijale potrebne za izvođenje nastave osigurat će Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu. 

Organizatori navode da je tečaj potpuno besplatan. Prijave su otvorene do 12. veljače, a iste je moguće obaviti putem online obrasca.

Sukladno nastavnim pravilima Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu, nužno je prisustvovati na najmanje 70% nastave kako bi se moglo pristupiti polaganju završnog ispita na kraju semestra. Osim završnog ispita, polaznici će tijekom semestra imati i jedan kolokvij. Ukupna, završna ocjena svakog polaznika na tečaju sastoji se od nekoliko elemenata (nastavni zadaci tijekom semestra 40% ukupne ocjene, kolokvij 20% ukupne ocjene, završni ispit 40% ukupne ocjene, uz uvjet ostvarivanja rezultata od 60% za prolaz završnog ispita), pri čemu se mora ostvariti najmanje 60% od svih elemenata za uspješni završetak semestra - napominju organizatori.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA