LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački klub livanjskih studenata

Livanjskim maturantima predstavljeni zagrebački fakulteti na četvrtom Sajmu karijera

– Rezultati našeg rada se očituju i brojem upisanih brucoša. U akademskoj godini 2016./2017. upisalo se samo iz Livna 15 studenata više nego prethodne godine. – ističe Stipe Mišković.

– Rezultati našeg rada se očituju i brojem upisanih brucoša. U akademskoj godini 2016./2017. upisalo se samo iz Livna 15 studenata više nego prethodne godine. – ističe Stipe Mišković.

Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS) je 10. i 11. ožujka,  četvrti put zaredom, organizirao Sajam karijera u Livnu. Pritom je predstavio 29 fakulteta sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i Zdravstveno veleučilište.

Svečano otvorenje Sajma održano je u livanjskom Narodnom sveučilištu. Otvorio ga je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić. Prigodnim prezentacijama o aktivnostima kluba, studentskim naseljima, troškovima studiranja u Zagrebu i samom načinu polaganja državne mature, maturantima su se obratili članovi ZKLS-a. Manifestacija se nastavila u dvorani Srednje ekonomske škole gdje su zagrebački studenti s tridesetak fakulteta na izložbenim štandovima dijelili reklamne letke i odgovarali na mnogobrojna pitanja znatiželjnih maturanata.  

Foto: ZKLS

U subotu je u livanjskoj Gimnaziji provedena simulacija državne mature za 113 prijavljenih maturanata, što je 33 učenika više nego lani. Testove su, po uzoru na one koji su se pojavljivali prethodnih godina, sastavljali članovi ZKLS-a.

– Projektom smo i više nego zadovoljni, pogotovo jer se napredak vidi iz godine u godinu. Rezultati našeg rada se očituju i brojem upisanih brucoša. U akademskoj godini 2016./2017. upisalo se samo iz Livna  15 studenata više nego prethodne godine Kada bismo analizirali i druge općine naše županije, došli bismo i do brojke od četrdesetak studenata. Naš cilj je bio i bit će pomaganje maturantima u izboru budućeg zanimanja jer smo svjesni koliko je to važna, a usudio bih se reći, i jedna od presudnih odluka u životu i karijeri. – rekao je predsjednik ZKLS-a Stipe Mišković.

Nakon službenog dijela studenti iz Zagreba, među kojima je pored Livnjaka bilo i studenata iz različitih krajeva BiH i Hrvatske, odmarali su razgledavajući prirodne ljepote Livna i ostalih dijelova županije. Posjetili su planinarski dom Cincar koji se nalazi na visoravni Kruzi, svjetski poznatom obitavalištu divljih konja. Razgledali su i fotografirali ljepote Eko-sela Grabovice. Nekolicina ih je posjetila i izvor Duman te Rešetaricu na obali Buškog jezera, mjesto gdje se nalazi ranokršćanska bazilika.

Projekt su i ove godine podržali Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, općina Livno, Sveučilište u Zagrebu, posebno Agronomski fakultet, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, klub Babaloo, klub Roko i concept bar Cristallo.

FOTO: ZKLS