LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Digitalizacija Erasmusa

Learning Agreement za Erasmus+ u novom online izdanju zadavat će manje glavobolje

Digitalno doba u borbi protiv papirologije omogućilo je novu i moderniziranu platformu za sklapanje Ugovora o učenju za Erasmus+ program.

Digitalno doba u borbi protiv papirologije omogućilo je novu i moderniziranu platformu za sklapanje Ugovora o učenju za Erasmus+ program.

Ako planirate odlazak na Erasmus, bez jedne stvari ne možete – Ugovora o učenju. Poznatiji kao OLA ili Online Learning Agreementdokument je od velikog značaja za sve koji se spremaju ostvariti privremeno obrazovanje preko granica Lijepe Naše. Prije nego što započnete svoju Erasmus avanturu, potrebno je ispuniti i potpisati ovaj ugovor. Za njega je ključno da se njime usklađuju kolegiji matičnog i inozemnog Sveučilišta s odgovarajućim ECTS-bodovima kako bi na kraju vaše razmjene ostvarili odgovarajuće uvjete za upis u sljedeću akademsku godinu.

Ovog mjeseca na korištenje je puštena nova verzija platforme Online Learning Agreementa – riječ je o moderniziranom online formatu. Cilj modernizacije jest pojednostaviti upotrebu za sve korisnike koja im je prijašnjih godina zadavala glavobolje zatrpavši ih papirologijom koja im je potrebna kako bi mogli uskladiti sve podatke za svoju razmjenu, ali i siguran nastavak studija po vraćanju na svoju matičnu instituciju.

Ovakva online verzija Ugovora o učenju postat će norma s 2021-2027. Erasmus+ programom kao ključni dokument ostvarivanja Erasmus iskustva. Novonastala platforma sigurna je i snažnija, a uskoro dolazi i integrirana verzija u Erasmus+ aplikaciji, što omogućuje veću dostupnost studentima.

Dokumente za ovaj semestar i dalje možete pronaći na prethodnoj OLA platformi, a sve informacije o izmjenama i novostima vezanima uz Learning Agreement možete saznati ovdje.

FOTO: PIXABAY