LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTI U SPORTU

Krovna organizacija sveučilišnog sporta slavi 30. rođendan!

Jedini nacionalni sportski savez zadužen za akademski sport u Hrvatskoj slavi tri desetljeća postojanja.

Jedini nacionalni sportski savez zadužen za akademski sport u Hrvatskoj slavi tri desetljeća postojanja.

Studenti i za vrijeme studiranja mogu biti aktivni u raznim sportovima na svojim fakultetima te sudjelovati u sportskim natjecanjima, koja već tri desetljeća organizira i promovira Hrvatski akademski sportski savez. 
 

VEZANO: Pokažite svoje sportske vještine na ovom studentskom turniru!


 

„Nama izrazito važan jubilej proslavit ćemo nizom događanja tijekom cijele godine, počevši s centralnim događajem, gala-večerom i dodjelom nagrada najboljima pojedincima i kolektivima u prošloj godini!“ – poručili su putem Instagrama.


Najavili su i bogata sportska natjecanja i, kako kažu, spektakularnu nacionalnu završnicu UniSport Finalsa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UniSport Hrvatska (@unisporthr)

 

Povijest Hrvatskog akademskog sportskog saveza


HASS je osnovan 25. travnja 1994. godine pod nazivom Hrvatski sveučilišni sportski savez te je 18. rujna 2012. promijenio ime u Hrvatski akademski sportski savez.

Osim što organizira i promovira natjecateljski sport za sveučilišta i visokoškolske institucije, također predstavlja Hrvatsku na velikim međunarodnim prvenstvima: Ljetna i Zimska Univerzijada, Svjetska sveučilišna prvenstva, Europska sveučilišna prvenstva i tako dalje. No, radi i na tome da se usklade sportske prakse na svim razinama u visokoškolskim ustanovama diljem Hrvatske, stoji na službenoj stranici HASS-a.

Razvija i jača odnose sa svim ostalima nacionalnim sportskim savezima – trenutno ima 20 članica, što mu daje titulu jednog od najmasovnijeg sportskog sustava u Hrvatskoj, a dio je i Svjetske sveučilišne sportske federacije (FISU) i Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA).
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA