LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odlagalište otpada

Korisnici ljetnog smještaja na Savi ostavili „iznenađenje“ čistačicama

Ovi mladi akademski građani odjednom su postali minimalisti koji se moraju riješiti svega što nije neophodno za život.

Ovi mladi akademski građani odjednom su postali minimalisti koji se moraju riješiti svega što nije neophodno za život.

Nekad je stvari lakše baciti nego nositi kući, to je moto kojim su se očito vodili studenti koji su stanovali na ljetnom smještaju u Studentskom domu Stjepan Radić. Naime, ljetni smještaj počinje 15. srpnja i traje do 1. rujna, a ove godine cijena je iznosila visokih 150 eura.
 

Jesu li studenti htjeli izraziti nezadovoljstvo zbog podizanja cijena ili je samo lijenost u pitanju? 


Studentica Sara (24) boravila je na ljetnom smještaju te nam je ispričala kako izgleda njena selidba.
 

„Putovanje do moje kuće traje oko četiri sata vlakom, a sa sobom ne mogu nositi puno stvari. Otišla sam kući u par navrata dok sam bila na ljetnom, pa sam već tada odnijela dio stvari, ali svejedno sam bacila par komada odjeće koje ne nosim prečesto. Ne stane mi u kofer, a ne mogu sa sobom vući još tri vreće“, objasnila je Sara.


Ovih dana na Savi se moglo pronaći ventilatora, pegli za odjeću, sušila za veš, kutija s posuđem, lonce, tave, pa čak i stolce. Stanovnici ljetnog smještaja odjednom su postali minimalisti kojima ništa nije neophodno, ali kontejneri za smeće nisu toliko duboki da bi sve moglo stati u njih. 

Studenti su vrećice sa smećem ostavljali pored kontejnera, ali imali su toliko stvari da se na kraju cijela prostorija za odlaganje otpada napunila smećem i takva dočekala čistačice. 
FOTO: ANA KOLINGER