LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Sjever

Koprivnički studenti još uvijek nemaju menzu: neizvjesnost i dalje traje, Sveučilište raspisalo novi natječaj

Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica na Sveučilištu Sjever, za ePodravinu objašnjava kako vodstvo ne gubi ne nadu te se nadaju kako će treća uistinu biti sreća.

Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica na Sveučilištu Sjever, za ePodravinu objašnjava kako vodstvo ne gubi ne nadu te se nadaju kako će treća uistinu biti sreća.

Uskoro će prosinac, a koprivnički studenti još uvijek nemaju gdje jesti po subvencioniranim cijenama. Studentska menza ne radi već mjesecima, a krajem listopada, nakon višetjedne agonije, premjer Andrej Plenković obećao je riješiti problem.

Pitanje menze je riješeno. U sljedećih mjesec dana, prema riječima državnog tajnika i rektora, Ministarstvo znanosti i obrazovanja pomoći će dodatnim sredstvima i organizirat će se prehrana za studente  -  rekao je Plenković prije gotovo dva mjeseca, no čini se kako riječi još uvijek nisu prerasle u konkretna djela.

Podsjetimo, problem je nastao nakon što je trgovački lanac KTC, koji je do tada vodio brigu o studentskoj prehrani, s 1. kolovozom otkazao suradnju. Od tada su raspisana ukupno dva natječaja, interesa je navodno bilo, ali sve je ostalo samo na neformalnim upitima.

Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica na Sveučilištu Sjever, za ePodravinu objašnjava kako vodstvo Sveučilišta ne gubi ne nadu te se nadaju kako će treća uistinu biti sreća. Naime, otvoren je novi natječaj, prostor se nudi za doslovnu jednu kunu, a osigurno je i dodatno subvencioniranje režija.

Ne znamo što se prošli put dogodilo, jer je interesa prije raspisivanja natječaja bilo, ali nitko na kraju nije dostavio pisanu ponudu. Nakon što je taj drugi natječaj završio ljudi su nas zvali i raspitivali se o uvjetima, a došli su razgledati i prostor. U međuvremenu smo se svi angažirali, mi kao Sveučilište poduzeli smo sve što smo mogli, prostor nudimo za 1 kunu, osigurali smo i subvencioniranje režija, a Ministarstvo je interveniralo i na važeće cijene iz 2011. godine dodali su još 20 posto iznosa, što je privremeno rješenje do kraja ožujka, kada se očekuje donošenje novog pravilnika. Nadam se da će se ovaj put netko javiti, a mi riješiti problem studentske prehrane – rekao je Tomiša.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT