LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi studentski dom u Zadru

Konačno počinje izgradnja drugog studentskog doma u Zadru

U petak, 17. siječnja, položit će se kamen temeljac za izgradnju novog studentskog doma i menze u gradu Zadru.

U petak, 17. siječnja, položit će se kamen temeljac za izgradnju novog studentskog doma i menze u gradu Zadru.

Problem studentskog smještaja u Zadru već je dobro poznata tema. Postojeći studentski dom može primiti 182 studenta, a ponuđeno je još 61 mjesto u učeničkom domu. Većina zadarskih studenata stoga smještaj mora potražiti u podstanarskim stanovima iz kojih se moraju iseliti do kraja lipnja, iz nekih čak do kraja svibnja. Dakako, turistička je sezona ta koja diktira ovaj trend negativan za studente.

Situacija se ipak počela mijenjati u korist studenata. Naime, još je u rujnu 2018. predstavljen projekt izgradnje novog studentskog doma i menze na Novom kampusu u Zadru, ali tada dodijeljena sredstva nisu bila dovoljna za realizaciju projekta, prenosi Zadarski.hr

Sredstva su, čini se, narasla pa je ovog petka, 17. siječnja 2020, najavljena manifestacija polaganja kamena temeljca, navodi Antena Zadar. Svečanost će trajati od 11 do 12 sati te će biti popraćena domjenkom za sve prisutne.

Valja još istaknuti da je riječ o izgradnji doma koji će imati 285 ležajeva te studentskoj menzi s 500 mjesta i kapacitetom od preko 2000 obroka dnevno. Sigurni smo stoga da će dvije menze i dva studentska doma značajno olakšati studiranje u Zadru, ali vjerujemo da će i dalje ostati otvoreno pitanje privatnoga smještaja i izbacivanja studenata iz stanova početkom turističke sezone.

FOTO: WIKIPEDIA