LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Konačni rezultati stipendije Sveučilišta u Zagrebu: ukupni iznos povećan za 300 eura!

Donosimo rezultate Natječaja za dodjelu stipendija zagrebačkog Sveučilišta za ak. god. 2023./2024. Pogledajte je li vaš prigovor uvažen.

Donosimo rezultate Natječaja za dodjelu stipendija zagrebačkog Sveučilišta za ak. god. 2023./2024. Pogledajte je li vaš prigovor uvažen.

Na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu danas su objavljeni konačni rezultati Natječaja za dodjelu stipendija za ak. god. 2023./2024. Konačni rezultati objavljeni su na temelju Odluke koju je Senat Sveučilišta u Zagrebu donio na svojoj sjednici održanoj 19. prosinca 2023.

Sveukupno će se dodijelili 520 stipendija Sveučilišta u Zagrebu studentima prijediplomskih, integriranih prijediplomskih i diplomskih te diplomskih studija za ak. god. 2023./2024. Konačnu rang listu pogledajte na poveznici
 

Stipendije se dijele u pet kategorija


Stipendije Sveučilišta u Zagrebu bit će dodijeljene u ukupno pet kategorija. Na temelju Odluke Senata, a na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu i Rektorskoga kolegija u širem sastavu, u kategoriji za izvrsnost (kategorija A) ukupno će se dodijeliti 438 stipendija, u kategoriji stipendija za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike – STEM (kategorija B) 6 stipendija, 10 stipendija bit će dodijeljeno uspješnim studentima sportašima (kategorija C), 46 stipendija podzastupljenim i ranjivim skupinama studenata (kategorija D), a 20 stipendija studentima umjetničkoga područja (kategorija E).
 

Odaziv bolji nego prošle godine


Na natječaj se ukupno prijavilo 1025 kandidata, što predstavlja 157 prijava više u odnosu na prošlu godinu. Svečanost dodjele stipendija održat će se krajem siječnja 2024. godine.

Također, Sveučilište u Zagrebu povećalo je ukupni iznos stipendije sa 1.500 eura na 1.800 eura (u 10 mjesečnih obroka). Dodatno, ove je godine u Natječaju preimenovana i proširena D kategorija stipendija na dodatne podzastupljene i ranjive skupine studenata te je osim za student slanijega socio-ekonomskoga statusa određen broj stipendija namijenjen studentima s invaliditetom, studentima s djecom i studentima iz alternativne skrbi.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA