LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Koji je okus tvoje ideje za hrvatsko izdanje Ecotrophelie?

Ecotrophelia Hrvatska potiče studentsku inovativnost i kreativnost, a najbolje vodi na međunarodno natjecanje u London. Prijavite se, stoga, do 28. travnja i predstavite svoje genijalne ideje.

Ecotrophelia Hrvatska potiče studentsku inovativnost i kreativnost, a najbolje vodi na međunarodno natjecanje u London. Prijavite se, stoga, do 28. travnja i predstavite svoje genijalne ideje.

U tijeku su online prijave studenata za četvrto nacionalno natjecanje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda – Ecotrophelia Hrvatska 2017. godine Završnica će se održati 5. lipnja na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Prijave traju do 28. travnja i tada kreće finalizacija proizvoda do završnice natjecanja. Organizator je Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, a suorganizatori su PBF, Hrvatska gospodarska komora i eSTUDENT.

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu. Tim koji na nacionalnom natjecanju bude najuspješniji predstavljat će Hrvatsku na sedmom međunarodnom natjecanju Ecotrophelia Europe koje će se održati 22. i 23. studenog 2017. u Londonu.

Natjecanje potiče multidisciplinarnost timova i sinergiju znanja iz različitih područja (prehrambene tehnologije, biotehnologije, nutricionizma, agronomije, ekonomije, dizajna te marketinga), a hrvatski predstavnici su na dosadašnjim europskim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate.

 Sudjelovanje na jednom ovakvom natjecanju i rad na projektu naučio nas je gomilu praktičnih znanja iz posve novih područja. Javni govor, poslovna prezentacija i komunikacija, timski duh, organizacijske vještine – sve smo to nadogradili u tih nekoliko mjeseci. – istaknuli su članovi tima Unita, čiji je jestivi prehrambeni konac na europskom natjecanju u Milanu 2015. osvojio posebnu nagradu stručnog žirija za inovativnost.

Ecotrophelia je natjecanje studenata u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda koje je pokrenuto u Francuskoj prije 16 godina, a prije sedam godina proširilo se po Europi. Danas se u 15 europskih država održavaju nacionalna natjecanja čiji se pobjednici natječu za titulu najboljeg tima u Europi. Projekt je postao izrazito prepoznatljiv kao referentna i priznata spona za suradnju između visokoobrazovnih institucija, tehničkih centara i tvrtki u preradi i distribuciji hrane. Mladi, kreativni i inovativni studenti koriste ovo natjecanje kao odskočnu dasku prema karijerama i razvijanju punog potencijala, uz posebno obraćanje pozornosti na ekološki pristup u svrhu očuvanja životne sredine.

Sve informacije, tijek i pravila natjecanja možete pronaći na službenoj internetskoj i Facebook stranici.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR