LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Koje su mogućnosti stipendiranja u sklopu programa Fulbright?

Program nudi brojne mogućnosti usavršavanja.

Program nudi brojne mogućnosti usavršavanja.

U srijedu, 1. lipnja Ured za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a je na Sveučilištu u Splitu održao predavanje o mogućnostima stipendiranja u sklopu programa Fulbright za akademsku godinu 2023./2024.

Predstavnice Ureda navele su kako Fulbright program nudi mogućnost stipendiranja istraživanja u sklopu doktorskih studija i stipendiranja postdoktorskog istraživanja na visokoškolskim ustanovama u SAD-u, u razdoblju od četiri do devet mjeseci, te znanstveno-stručno usavršavanje na sveučilištima u SAD-u za kandidate iz javnoga i privatnoga sektora. 

Na predavanju je također predstavljen i Fulbright Specialist Program koji hrvatskim akademskim i znanstvenim ustanovama nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača, znanstvenika i stručnjaka na razdoblje od dva do šest tjedana.

Sudionici su i informirani o još jednom programu - H. Humphrey Fellowshipu koji omogućava stručnjacima iz javnog i privatnog sektora znanstveno-stručno usavršavanje na američkim sveučilištima u trajanju od deset mjeseci.

Fulbright program omogućava stipendistima da ostvare profesionalne kontakte sa stručnjacima u SAD-u i da unaprijede svoj znanstveno istraživački rad zahvaljujući široko rasprostranjenoj alumni zajednici, te da steknu međunarodno iskustvo i promoviraju međusobno razumijevanje i gospodarsku suradnju između dvije države.
FOTO: PEXELS