LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tragična smrt

Kod studentskog doma u naletu motocikliste izgubila život 20-godišnja djevojka

21-godišnjak koji je upravljao motociklom bez odgovarajuće vozačke dozvolio naletio je na 20-godišnju djevojku koja je izgubila život nedaleko od SD-a Stjepan Radić.

21-godišnjak koji je upravljao motociklom bez odgovarajuće vozačke dozvolio naletio je na 20-godišnju djevojku koja je izgubila život nedaleko od SD-a Stjepan Radić.

Studenti sa Save danas tuguju nakon što je 26. lipnja nešto iza ponoći 20-godišnjakinja tragično preminula jer je na nju naletio motociklist koji je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom određene kategorije. 

Ovaj stravičan događaj dogodio se u Jarunskoj ulici, nedaleko od Studentskog doma Stjepan Radić jer je 21-godišnjak koji je na motoru vozio još 20-godišnjeg dečka pretjecao kolonu vozila i tako naletio na djevojku koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza.
– Nakon naleta, u nekontroliranom kretanju, vozač je prešao preko južne kolničke trake te je izletio izvan kolnika, naletio na rubni kamen te u stup javne rasvjete. Od posljedica prometne nesreće pješakinja je preminula te je njezino tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju. – stoji u priopćenju.
Protiv vozača podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227, stavak 1, 2. i 6, Kaznenog zakona Republike Hrvatske, priopćili su iz PU zagrebačke.

Prema informacijama koje su doznali iz 24 sata, djevojka se, nažalost, kotrljala nekoliko metara, a vozač se zatim zabio u banderu jer je kratko nakon nesreće shvatio što je napravio:
– Kako mi je rečeno, cura je prelazila preko pješačkog i naletio je motociklist. Zabio se u nju. Ona se kotrljala nekoliko metara, a on je uspio nekako iskontrolirati motor. U jednom trenutku, valjda kad je skužio što je napravio, dignuo je ruke od motora i zabio se u stup. Hitna i policija su vrlo brzo došli i ogradili ulicu.
Studenti na Facebook grupi Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava" tuguju zbog ove tragične priče i pozivaju kolege da večeras ne puštaju glazbu i ne rade gluposti te da budu zahvalni što su živi i zdravi dočekali jutro. Druga je studentica napisala da zbog ovoga treba biti proglašen dan žalosti na Savi, dok su neki izrazili nezadovoljstvo zbog toga što se divlja na cestama, zbog čega stradaju nedužni ljudi.

Pozvali su, također, kolege da se okupe u znak solidarnosti i zapale svijeću kao znak podrške obitelji stradale, ali i njoj u spomen oko 20:30 kod kipa u SN-u Stjepan Radić.
FOTO: PIXABAY