LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukativan sadržaj

Katedra za strojeve i uređaje plovnih objekata poziva na završnu konferenciju projekta GRiMM

Pregled ostvarenih rezultata, povećanje stupnja autonomnosti i ekološki prihvatljiva rješenja neke su glavnih točaka na koje će se predavači fokusirati tijekom konferencije.

Pregled ostvarenih rezultata, povećanje stupnja autonomnosti i ekološki prihvatljiva rješenja neke su glavnih točaka na koje će se predavači fokusirati tijekom konferencije.

Projekt Green Modular Passenger Vessel for Mediterranean (GRiMM) predstavit će se u 13 sati u petak, 14. srpnja 2023. godine, u dvorani 3 Petrius poslovnog centra, Radnička cesta 177/I, stoji na stranici FSB-a.

Svrha projekta je razvoj nove metodologije projektiranja malih putničkih brodova namijenjenih za plovidbu Mediteranom primjenom modularnog pristupa koji omogućava promjenu proizvodne paradigme od klasičnog pristupa u kojemu se sve komponente izrađuju u brodogradilištu prema paralelnoj proizvodnji različitih modula od strane kooperanata te završnoj montaži u brodogradilištima, stoji u projektu.

Ovo su teme o kojima će se razgovarati na konferenciji:

Zeleni modularni putnički brod za Mediteran – struktura i ciljevi projekta, istraživačke metode, pregled ostvarenih rezultata, novi znanstvenoistraživački projekti nastali na projektu ZEMP;

Energetski učinkovita i ekološki prihvatljiva rješenja za zelene putničke brodove za Mediteran u promjenjivoj zakonskoj regulativi;

Pogled u budućnost: Povećanje stupnja autonomnosti i sigurnosti priobalnog putničkog prometa.

Projekt je financirala Hrvatska zaklada za znanost, a detaljan program pronađite na poveznici. Prijaviti se možete na e-adresu ivana.jovanovic@fsb.hr do četvrtka, 13. srpnja u 10 sati, a pritom je broj prijava ograničen.
 
FOTO: PIXABAY