LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za riječke kreativce

Katedra za estetiku traži novi logotip; najboljem rješenju nekoliko tisuća kuna

Traži se originalno i suvremeno vizualno rješenja, a autoru odabranog rada isplatit će se naknada od 2500 kn.

Traži se originalno i suvremeno vizualno rješenja, a autoru odabranog rada isplatit će se naknada od 2500 kn.

Katedra za estetiku Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj za oblikovanje idejnog rješenja vizualnog identiteta, odnosno logotipa Katedre. Sudjelovati mogu svi studenti Sveučilišta u Rijeci, neovisno o razini studija. Autoru ili autorici odabranog logotipa isplatit će se jednokratna novčana naknada u iznosu od 2500 kuna.

Cilj natječaja je, objašnjavaju s Katedre za estetiku, postići originalan i suvremen identitet koji ima u vidu nasljeđe i željeni razvoj Katedre i Odsjeka.

– Katedra za estetiku djeluje unutar Odsjeka za filozofiju i provodi nastavne i znanstvene djelatnosti koje se odnose na filozofsku disciplinu estetike i filozofije umjetnosti. Središnji interesi su pitanja o prirodi i vrijednosti ljepote, umjetnosti, originalnosti, kreativnosti, estetskim i umjetničkim iskustvima i ulozi takvih iskustava u svakodnevnom životu. Odsjek za filozofiju čvrsto je posvećen promicanju kvalitetne nastave, filozofskog istraživanja u okviru analitičke tradicije koja stremi najvišim standardima jasnoće, logičke strogosti i racionalne argumentacije te suradnji s međunarodno priznatim filozofima i institucijama. – stoji u pozivu. 

O najboljem idejnom rješenju odlučivat će žiri u tročlanom sastavu, a kriteriji za odabir rješenja bit će koliko je logotip primjenjiv u različitim medijima, koliko je izvediv u raznim tehnologijama te koliko je inovativno predloženo rješenje.

Na poziv se mogu prijaviti svi studenti Sveučilišta u Rijeci, i to s maksimalno dva idejna rješenja. Detaljne informacije o načinu prijave i načinu slanja idejnih rješenja dostupne su na poveznici. Prijavitelji trebaju poslati svoje radove do 20. rujna 2021, a u listopadu će biti objavljeni rezultati.
FOTO: UNSPLASH