LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezultati natječaja Sveučilišta u Rijeci

Karla Pilat najuspješnija je studentica s invaliditetom!

– Za najuspješniju studenticu s invaliditetom u ak. god. 2019/20. odabrana je Karla Pilat, studentica 1. godine diplomskog sveučilišnog studija Psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci. – ističu sa Sveučilišta u Rijeci.

– Za najuspješniju studenticu s invaliditetom u ak. god. 2019/20. odabrana je Karla Pilat, studentica 1. godine diplomskog sveučilišnog studija Psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci. – ističu sa Sveučilišta u Rijeci.

Sveučilište u Rijeci već godinama obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. U njegovu sklopu slavi uspjeh svojih studentica i studenata te proglašava najuspješnije. 

– Sukladno provedenom natječaju i prijedlogu Povjerenstva za odabir najuspješnijeg/e studenta/ice s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci, a na temelju odluke od 1. prosinca 2020. godine, za najuspješniju studenticu s invaliditetom u ak. god. 2019/20. odabrana je Karla Pilat, studentica 1. godine diplomskog sveučilišnog studija Psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci. – ističu sa Sveučilišta. 

Priznanja i čestitke za uloženi trud i postignut uspjeh, dodaju, zaslužile su i Lana Jovanović s Filozofskog fakulteta te Rosanda Batinica i Natali Žgomba s Fakulteta zdravstvenih studija. 

Kako Međunarodni dan osoba s invaliditetom ove godine nije moguće obilježiti uživo, zbog epidemiološke situacije, studenti aktivni u Uredu za studente s invaliditetom SC-a osmislili su novi način. 

–  Pripremili su studentski videoleksikon u režiji volonterke Ureda Nike Dorčić kako bismo pokazali da su studenti s invaliditetom isto tako samo studenti sa svojim individualnim interesima, željama i posebnostima. – dodaju.

Sveučilište u Rijeci, k tome, poziva sve da se upoznaju s izazovima s kojima se studenti susreću na stručnom skupu koji se na platformi Zoom održava danas od 11:00 do 13:00: 

– Kako bismo povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom ukazali i na izazove s kojima se naši studenti susreću, koordinatorica i voditeljica Ureda sudjelovat će, uz predstavnike javnog sektora, akademske zajednice, organizacija civilnog društva te sve ostale zainteresirane predstavnike institucija, organizacija i građana, na stručnom skupu u organizaciji Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom pod nazivom Izazovi studenata s invaliditetom tijekom visokog obrazovanja.

FOTO: PEXELS