LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Snobovstvo na djelu

Kamo nakon fakulteta: „Povratak u provinciju ne dolazi u obzir!!“

Mladić je posprdnom objavom ipak otvorio jednu važno pitanje za mlade koji dolaze iz „provincije“: Like, Dalmacije, Istre i Slavonije.

Mladić je posprdnom objavom ipak otvorio jednu važno pitanje za mlade koji dolaze iz „provincije“: Like, Dalmacije, Istre i Slavonije.

„Je li sramota poslije diplomiranja/završenog fakulteta vratiti se u provinciju ili ne?“, glasilo je pitanje mladića koji je podigao prašinu u Facebook grupi Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava".
 


VEZANO:SAMO OZBILJNE PONUDE Student marketinga traži ljubav na građevini



U provinciju je svrstao Liku, Dalmaciju, Istru i Slavoniju, a njegovu posprdnu objavu komentiralo je više od 80 ljudi te nisu bili zadovoljni njegovim „snobovstvom“ – tako su ga neki opisali. 
 

„Sramota je bit kreten i iz provincije i iz Zagreba!“ – poručila je jedna od komentorica autoru objave.

 

Mogućnosti zaposlenja u „provinciji“


Ipak, ova objava otvorila je pitanje kakve mogućnosti za zapošljavanje imaju mladi iz manjih mjesta, kako ih je autor nazvao „provincija“. Jedna djevojka koja je završila studij u Zagrebu podijelila je svoje iskustvo potrage za poslom.
 

„Ja sam iz Crikvenice i završila sam građevinu. Kod sebe mogu raditi najbliže u Rijeci da je iole plaćen posao. U Zagrebu sam birala posao koji sam htjela za veće novce tako da ovisi o listi prioriteta, a da mi sad netko ponudi plaću u Ck kakvu imam tu, odmah bi pristala. I najvažnije, nije bitno što selo misli.“ – ispričala je.


Neki su se zapitali dolazi li autor objave iz „provincije“, ali odgovor na to pitanje nisu dobili.

FOTO: FB SCREENSHOT VIA CANVA, ILUSTRACIJA