LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AI predviđa

Kako izgleda budućnost pametnog telefona: zaslon u stilu zmijske kože?

Razne nezamislive promjene mogle bi se dogoditi u svijetu mobilnih uređaja i naših sveprisutnih pametnih telefona.

Razne nezamislive promjene mogle bi se dogoditi u svijetu mobilnih uređaja i naših sveprisutnih pametnih telefona.

Stručnjaci su uz pomoć umjetne inteligencije pokušali predvidjeti i pružiti uvid u fascinantne inovacije koje bismo mogli vidjeti u budućnosti pametnih telefona. Mobiles.co.uk koristi se AI-alatima poput Midjourney, Dall-E 3 i Adobe Firefly za stvaranje vizualizacija budućnosti pametnih telefona, otkrivajući nevjerojatne mogućnosti koje bi mogle promijeniti način na koji koristimo ove uređaje, prenosi Zimo.
 


VEZANO: Revolucija u medicini: čovjek se ponovno koristi paraliziranom rukom zahvaljujući presađenom živcu iz nogeFleksibilnost


Fleksibilni telefoni, poput Motorola Razr Plus, doživjet će revolucionarnu evoluciju, a trenutna fleksibilnost proširit će se na cijeli uređaj. Održivi materijali, poput fleksibilnih organskih svjetlećih dioda, pridonose dugovječnosti ovih uređaja.

Otvoreno osmo izdanje DUMP Days konferencije na splitskom FESB-u


 

Punjenje na solarni pogon


Očekuje se odmak od tradicionalnih metoda punjenja, s naglaskom na solarnoj energiji koja može biti integrirana u džepne uređaje. Iako solarni paneli na telefonima još uvijek zvuče futuristički, potražnja za obnovljivom energijom potiče razvoj te tehnologije.
 

Samopopravljanje


Na vijeću ministara EU istaknuta važnost iskorištavanja prednosti umjetne inteligencije u obrazovanju


Koristeći se naprednim tehnologijama poput detekcije pukotina na ekranu, budući pametni telefoni mogli bi imati sposobnost samopopravka. Istraživanja poput sintetičke kože koja se može popravljati pomoću topline i magneta otvaraju vrata ovakvim inovacijama.
 

Održivi materijali


Održivost postaje ključna s predviđanjima o korištenju ekološki prihvatljivih materijala u proizvodnji pametnih telefona. Modularni dizajn i lakši popravci, kao što nudi Fairphone, pridonose očuvanju resursa.
 

Zmijska koža zaslon


Kako bi smanjili slučajne padove i oštećenja, predviđa se razvoj telefona s jedinstvenim zaslonom nalik zmijskoj koži. Ta prilagodba donosi poboljšano rukovanje i izdržljivost, pridonoseći ukupnoj trajnosti uređaja.

Projekt Udruge mladih Lumen mijenja pravila igre i pogled na budućnost


IZVOR: ZIMO.DNEVNIK.HR
FOTO: FOTO: MOTOROLA.COM