LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prezentacije na stranim jezicima

Još par dana možete dati glas najboljoj studentskoj prezentaciji studenata EFZG-a

Do 14. lipnja moguće je dati svoj glas najboljem od ukupno 12 timova koji izlažu na engleskom i 2 tima koja izlažu prezentacije na njemačkom jeziku u sklopu natjecanja Organize Your Talk 2021 – online edition.

Do 14. lipnja moguće je dati svoj glas najboljem od ukupno 12 timova koji izlažu na engleskom i 2 tima koja izlažu prezentacije na njemačkom jeziku u sklopu natjecanja Organize Your Talk 2021 – online edition.

U organizaciji Katedre za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Europskog dokumentacijskog centra Knjižnično dokumentacijskog centra EFZG-a do 14. se lipnja održava 9. natjecanje u studentskim prezentacijama na stranim jezicima Organize Your Talk 2021 – online edition u kojemu sudjeluju studenti 1. godine s ciljem vježbanja komunikacijskih vještina prezentiranja na engleskom ili drugom stranom jeziku.

Natjecanje ima dva segmenta: natjecanje timskih prezentacija na engleskom jeziku i prezentaciju na drugim jezicima, odnosno na njemačkom jeziku u posljednje dvije godine. Studenti, kako se navodi u priopćenju, uz pomoć nastavnika pripremaju prezentacije koje zatim izlažu pred kolegama, a nakon toga oni najbolji odlaze na natjecanje, u koje je ove godine dospjelo 12 timova na engleskom te 2 tima na njemačkom jeziku.
– U sklopu natjecanja studenti će morati pokazati u kojoj mjeri kompetentno rabe stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Također, morat će demonstrirati i koliko su temeljito istražili odabranu temu, koristeći razne izvore i oslanjajući se na online podršku djelatnika EDC-KDC-a. Niti spretnost pri korištenju novih komunikacijskih tehnologija neće proći nezapaženo jer su sve prezentacije nastale tijekom dvanaest intenzivnih tjedana nastave na daljinu. 
Prezentacije možete poslušati na poveznici, a zatim do 14. lipnja i dati svoj glas onoj koja je prema vašem mišljenju najbolja. Uz vaše mišljenje od velikog će značaja biti i mišljenje žirija sastavljenog od predstavnika Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, tvrtki sponzora, profesora, predstavnika studenata i bivših studenata Ekonomskog fakulteta. 

Tri najbolja tima bit će proglašena na istoj web-stranici i nagrađena posjetom Europskoj komisiji u Bruxellesu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH, kao i drugim vrijednim nagradama koje su osigurali su EFZG i EY.
FOTO: UNSPLASH