LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Organizacija nastave

Još nekolicina zagrebačkih fakulteta objavila detalje o nastavi, dva idu uživo

Pet sastavnica zagrebačkog sveučilišta objavilo je način održavanja nastave u ljetnom semestru akademske godine 2020/2021.

Pet sastavnica zagrebačkog sveučilišta objavilo je način održavanja nastave u ljetnom semestru akademske godine 2020/2021.

Još pet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu objavilo je odluke o organizaciji nastave u ljetnom semestru. Riječ je o Fakultetu hrvatskih studija, Šumarskom fakultetu, Kineziološkom fakultetu, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i Fakultetu filozofije i religijskih znanosti.
Vezano: Provjerili smo kako će se održavati nastava na većim sveučilištima diljem Hrvatske
Fakultet hrvatskih studija

Na Fakultetu hrvatskih studija ostaje na snazi odluka od 7. siječnja 2021. godine kojom se na daljinu održava sva nastava, osim praktične, studentskih vježbi te laboratorijske i terenske nastave.

Šumarski fakultet

Na Šumarskom fakultetu nastava kreće kontaktno, u prostorijama Fakulteta uz pridržavanje svih mjera, a o prelasku na druge modele odlučivat će se sukladno epidemiološkoj situaciji. Preporuka je da nastavnici organiziraju nastavu u obliku blok sata tako da nastava prethodnog blok sata završi 15 minuta prije punog sata, a nastava narednog blok sata započne 15 minuta nakon blok sata, odnosno da između predavanja postoji pauza od 30 minuta kada će studenti boraviti izvan Fakulteta, na otvorenom. Detaljnije je moguće pronaći na poveznici.

Fakultet filozofije i religijskih znanosti

FFRZ je par dana prije početka nastave obavijestio da će se ona održavati uživo, osim za studente s koronavirusom ili studentima u samoizolaciji koji trebaju poslati ispričnicu svakom od nastavnika čiju nastavu pohađaju, kao i studentskoj referadi uz obavezno prilaganje liječničke potvrde.

Kineziološki fakultet

Kineziološki fakultet nedavno je objavio raspored predavanja za ljetni semestar tekuće akademske godine prema kojemu je vidljivo da će se nastava održavati prema mješovitom modelu, i to uglavnom tako što će teorijski dijelovi kolegija biti organizirani na daljinu, a praktični uživo. Raspored je moguće pronaći na poveznici.

Prirodoslovno-matematički fakultet

Odsjek za biologiju PMF-a u Zagrebu imat će mješoviti oblik nastave, i to tako da će sva predavanja i seminari biti organizirani online, dok će se kontaktno održati minimalno 5 termina praktične nastave obaveznih i izbornih kolegija svih studijskih programa. Dozvoljeni su terenski izlasci sa studentima koji mogu zamijeniti praktikum, ako je moguće održavati distancu među sudionicima.

Na Odsjeku za matematiku će se u slučaju povoljne epidemiološke situacije nastava za studente preddiplomskih i prve tri godine integriranog studija vjerojatno održati u hibridnom obliku, kao i u zimskom semestru, dok će nastava za studente diplomskih i zadnje dvije godine integriranog studija u cijelosti održavati na daljinu.

Na geofizičkom odsjeku nastava se održava online, osim Naprednog fizičkog praktikuma 2 za koji će termin biti objavljen do kraja tjedna.
FOTO: UNSPLASH