LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Varaždin i Split

Još dva studentska centra objavila detaljne upute za useljenje i boravak u domovima

U studentski dom ne možete se useliti bez maske na licu, osobne iskaznice i liječničke potvrde. Studentski centri u Varaždinu i Splitu objavili su i napomene kojih se morate pridržavati kao stanari doma.

U studentski dom ne možete se useliti bez maske na licu, osobne iskaznice i liječničke potvrde. Studentski centri u Varaždinu i Splitu objavili su i napomene kojih se morate pridržavati kao stanari doma.

Prije nekoliko dana studentski su centri u Varaždinu i Splitu objavili konačne ljestvice poretka za smještaj u studentskim domovima, a naknadno obavještavaju i o procesu useljenja. Pozivaju studente stanare na strogo poštivanje mjera: dezinfekciju ruku i obuće pri ulazu, mjerenje temperature i nošenje masaka. Stoji i napomena kako studenti s temperaturom višom od 3,72 °C i bez maske neće moći useliti se u dom. Pratnja pri useljenju nije moguća, točnije, osobama koje nisu korisnici studentskoga doma, zabranjen je ulaz.

Student stanar u varaždinskom domu prvo mora dogovoriti točan termin useljenja (datum i vrijeme) slanjem e-maila na adresu: useljenje@scvz.hr, sukladno uputama objavljenima u dokumentu uz konačne rezultate natječaja za smještaj u studentskom domu. Nakon potvrde termina, student se mora javiti na recepciju doma, gdje će mu biti izmjerena temperatura. Ako student ne ispoštuje zakazani termin, odnosno urani, morat će pričekati vani. Tko zakasni, mora dogovoriti novi termin useljenja s recepcijom putem telefonskoga broja 042/332-910. Termini useljenja u splitske domove bit će objavljeni naknadno.  

Budući stanar na useljenje u splitski ili varaždinski studentski dom donosi osobnu iskaznicu i potvrdu liječnika koja dokazuje nepostojanje kontraindikacija za smještaj u studentskom domu te će potpisati Izjavu o zdravstvenom stanju. U Splitu napominju kako će stanari morati prijavljivati svako napuštanje boravišta i povratak u dom te će svaki put potpisivati novu Izjavu o zdravstvenom stanju. 

Studentski centar Split ne dopušta samoinicijativnu zamjenu soba – studenti moraju koristiti isključivo sobe koje su zadužili. Isto tako, nisu dopuštene posjete u sobama ni organiziranje zajedničkih druženja u sobama i zajedničkim prostorijama.

Studenti ne smiju boraviti u studentskim domovima u Varaždinu i Splitu ako im bude određena mjera samoizolacije ili dobiju pozitivan rezultat na testu na koronavirus, a u tom slučaju morat će se iseliti. Svaka promjena zdravstvenog stanja koja bi mogla dovesti do ugrožavanja zdravlja i života stanara u domu morat će se prijaviti voditelju doma ili djelatniku na recepciji.

Iz oba studentska centra napominju kako studenti moraju redovito pratiti mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Sveučilišta u Zagrebu i Splitu, Ministarstva znanosti i obrazovanja i svojih studentskih centara.

FOTO: PIXABAY