LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Spuštanje praga

Još 70 studenata ostvarilo je pravo na državnu stipendiju E-kategorije

Objavljena je rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju E-kategorije nakon spuštanja praga – s ostvarenih minimalno 800 bodova.

Objavljena je rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju E-kategorije nakon spuštanja praga – s ostvarenih minimalno 800 bodova.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju nakon spuštanja praga. Moguće ju je pronaći na poveznici, a odnosi se na studente s prebivalištem u Republici Hrvatskoj te na stipendije E-kategorije. 

Podsjećamo, državne stipendije dodjeljivale su se u D-1, E- i P-kategoriji, a za E-kategoriju mogli su se prijaviti redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socioekonomskoga statusa. Nakon promjene praga, osim već spomenutog uvjeta prebivališta u RH, kako bi ostvario pravo na stipendiju, kandidat je morao imati ostvarenih 800 bodova te prihode po članu kućanstva manje ili jednake 1730,17 kuna.

Svi studenti koji sada zadovoljavaju kriterije moraju u roku od 7 dana od objave, dakle najkasnije do 1. veljače 2019. u 12 sati, u Sustav državnih stipendija unijeti IBAN žiroračuna te potvrditi da prihvaćaju Uvjete stipendiranja. Potreban je klik na link, nakon čega slijedi prijava u sustav AAI korisničkim računom pa odabir opcije Izbornik.

FOTO: STUDENTSKI.HR