LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Jonathan i brojna druga imena na popularnom Impulse Festivalu u Rijeci

Na ovogodišnjem Impulse Festivalu publiku očekuje raznovrstan program na više gradskih lokacija.

Na ovogodišnjem Impulse Festivalu publiku očekuje raznovrstan program na više gradskih lokacija.

Jedanaesto izdanje Impulse Festivala započinje u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine posebnim programom pod nazivom Day Zero. Cjelodnevna zabava ispunjena glazbom na Kampusu u studentskoj režiji starta već od ranog jutra na Filozofskom fakultetu u Rijeci i proteže se sve do nezaobilaznog studentskog restorana.

Od 8 do 16 sati organizirana je vožnja specijalnim festivalskim Disco liftom koji će i najuspavanije akademike potaknuti na ples. Poseban piano spot planiran je od 10 do 12 sati, kada nastupaju studenti Katarina Jureša Kateriana i Janko Iskra. Osim njihovih izvedbi, svirka na klaviru otvorena je za sve voljne iskušati se u spontanoj improvizaciji. Popodnevni sati rezervirani su za odlaske i druženja u i oko studentskog restorana na kojem će svi zainteresirani moći dobiti završne festivalske informacije, sudjelovati u nagradnim igrama uz nezaobilaznu zvučnu kulisu. Naime, ukoliko vrijeme dozvoli na samoj terasi poseban set priprema DJ dvojac Sven Mišković i Tomislav Belović, odnosno The Usual Suspects. Sudejlovat će i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti oslikavanjem klupica uz popularnu šetnicu, uz glazbenu pratnju njihovih kolegica Ive Kajić, Laure Šumanović i Ane Stopar te Fama dua.

Day Zero nudi i jedan specijalni spoj. Uobičajeni brzinski ručak u menzi može biti toliko zanimljiviji uz opuštenu ćakulu o karijerama, studentskim danima ili bilo čemu drugome. Stoga je osmišljen i Music Date, studentski ručak na relaciji student - glazbenik. Posebni glazbeni gosti su proslavljena pjevačica Marina Perazić (Denis & Denis), vokal riječkog indie rock benda Jonathan, Zoran Badurina te sad već redoviti gost festivala i talentirani glazbenik Antonio Livaić – Doktor.

Zalaske sunca najljepše je dočekati uz opuštenje, stoga će se okupljeni moći opustiti uz vođenu meditaciju Silvije Šikić iz Sveučilišnog savjetovališnog centra pod nazivom Sound of Silence. Odjava programa slijedi uz udrugu IKS koja će održati prezentaciju uoči Dana medijske pismenosti u Akvariju. Ulaz na sva događanja programa Day Zero je slobodan. No, sve zainteresirane studentice i studenti, djelatnice i djelatnici te profesorice i profesori, ukoliko žele aktivnije sudjelovati trebaju se prijaviti putem Instagram profila Studentskog kulturnog centra.

Na ovogodišnjem Impulse Festivalu publiku očekuje raznovrstan program na više gradskih lokacija. U koncertnom dijelu sudionike očekuju promocije novih i aktualnih albuma kantautorice Nine Romić, psihodeličnog Nemečeka, trostruki napad na osjetila donose Pitbull Lucifer, Mižerija i Revirgin, dok najglasniju večer režiraju veterani scene L.H.D. i Dobladores de Sonido. Impulse Festival zajedno s kolektivom Liminal kurira udarnu partijanersku frontu koju predvodi japanski producent i DJ Satoshi Tomiie zajedno s perjanicama lokalnih DJ-ejeva. Bogat plesni moment ponuditi će i klub Manual gdje nastupaju Zarkoff i Moljac, a publika će moći uživati i u posebnom izdanju jednog od najdugovječnijih klupskih programa Mile voli disko.

U filmskom segmentu festivala suradnja se nastavlja s Art kinom. Na velikom platnu gledamo riječku premijera filma Sav taj pank i projekt KIN-O-
ZVUK
. Osim glazbe, u fokusu festivala bit će i poezija, a Gradska knjižnica Rijeka kao novi prostor suradnje ugostit će promociju knjige Antologija
hrvatske i srpske slem poezije
. Festivalu se pridružuje i bogati narativni program. Dvije tribine na temu uradi sam kulture i glazbenih festivala u Hrvatskoj, izložba koncertne fotografije The Taste of the Pit te tradicionalni Sajam ploča uz pojačanje Finders Keepers buvljaka.

FOTO: Raspored događanja na Day Zero, Impulse Festival/Studio Praksa

FOTO: DISTUNE PROMOTION