LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveći sajam IT poslova

Job Fair proslavio svoj 15. rođendan obaranjem svih rekorda!

Kako je obilježen ovogodišnji 15. rođendan najvećeg sajma poslova u Hrvatskoj?

Kako je obilježen ovogodišnji 15. rođendan najvećeg sajma poslova u Hrvatskoj?

U srijedu i četvrtak, 11. i 12. svibnja, održao se 15. Job Fair. Sportska dvorana Martinovka na ta dva dana zamijenila je svoju primarnu ulogu i postala mjesto susreta 134 poduzeća iz 15 različitih industrija i preko 5 tisuća studenata STEM usmjerenja
 
Bogati program u Martinovki
Cjelodnevni program uključivao je 129 štandova koje su studenti mogli posjetiti, a veliki dio njih imao je i svoje dodatne aktivnosti u kojima su studenti mogli sudjelovati, npr. isprobati modernu tehnologiju poput VR naočala, natjecati se u zagonetkama ili iskušati svoju sreću u raznim igrama i osvojiti zanimljive poklone. Na pozornici se za to vrijeme također odvijao poseban program. Predstavnici poduzeća razgovarali su o svojim iskustvima kroz 24 talka podijeljena u tri kategorije: Career Switch, What the Tech?! i Recycled Technology. U sredini prvog dana program je upotpunjen panel raspravom na temu Kako umjetna inteligencija utječe na naše društvo? u kojoj su predstavnici iz gospodarske i akademske zajednice otkrili kako je umjetna inteligencija nastala, kako je oni primjenjuju, koji su njeni benefit i što nas čeka u budućnosti tijekom njenog razvoja. Drugi dan je program začinjen vrućim razgovorom poznatijem kao Hot talk u kojem je sudjelovao Luka Drezga, COO iz Ars Future koji je odgovarao na pitanja iz službene i neslužbene sfere života pritom probavajući jednako ljute umake. Svoju pobjedu odnio je ponosno osvajanjem najvećeg broja bodova do sada.
 
Dio sajma i na FER-u
Aktivnosti je bilo i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje se održalo čak 16 radionica koje je ukupno posjetilo preko 300 studenata. Tako su se predstavnici poduzeća i studenti mogli dotaknuti praktičnih zadataka i zajedničkim snagama riješiti rijeđi problem, ali i čuti razna iskustva ljudi iz industrije.
 
Dobra zabava u KSET-u
Na kraju prvog dana, predstavnici poduzeća i studenti zabavili su se na Loosen up partiju u Klubu studenata elektrotehnike. Večernje druženje uključilo je ekipno natjecanje u raznim igrama koje su zahtijevale poznavanja stranih jezika, filmova i glazbe, ali i fizičke spreme. Studenti su tako mogli u ležernijem okruženju upoznati svoje buduće kolege koji su studente počastili s čak 14 vrsta besplatnih koktela i 9 vrsta točenih piva.
 
Iz rubrike razno
Događaj je popratilo 20 različitih medijskih kuća, a podržalo 4 prijatelja sajma. Tijekom pripreme sajma kroz pola godine, održano je preko 20 sastanaka organizacijskog tima i razmijenilo preko 20 tisuća poruka na Slacku. Sajam je posjetio predsjednik Zoran Milanović, savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje, gospođa Jadranka Žarković, posebni savjetnik predsjednika Republike za klimu i energiju, gospodin Julije Domac, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, gospodin Hrvoje Meštrić, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba, gospodin Luka Korlaet i domaćin sajma, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, gospodin Gordan Gledec.
 
Prijave su i dalje otvorene!
Od ove godine, studenti se mogu registrirati na službenoj stranici tijekom cijele godine, a životopis za ovogodišnji Job Fair mogu predati do 22. svibnja do kraja dana kako bi poduzećima koja su sudjelovala na ovogodišnjem sajmu njihov životopis postao dostupan.
FOTO: PEXELS