LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Jedno hrvatsko Sveučilište već je raspisalo Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade

Rektorovom nagradom nagrađuju se izvrsni studenti te studenti koji su postigli iznimne uspjehe u sportskim aktivnostima.

Rektorovom nagradom nagrađuju se izvrsni studenti te studenti koji su postigli iznimne uspjehe u sportskim aktivnostima.

Već tradicionalno, u prvim mjesecima nove godine, hrvatska sveučilišta raspisuju natječaje za dodjele Rektorovih nagrada. Sveučilište u Zadru napravilo je to među prvima.

Kako stoji na stranici Sveučilišta, Rektorovom nagradom nagrađuju se izvrsni studenti te studenti koji su postigli iznimne uspjehe u sportskim aktivnostima. Također, rektorova nagrada može se dodijeliti studentu ili grupi studenata za iznimne uspjehe u različitim aktivnostima u akademskoj i široj zajednici.

Uvjeti za dodjelu Rektorove nagrade tijekom prijediplomskog studija:

  • da je student redovito upisan u završnu godinu studija
  • da je student u tijekom studija ostvario težinski prosjek ocjena ne manji od 4,0 ili da je među 10% najboljih studenata na svojoj godini
  • da student tijekom studiranja nije ponavljao godinu
  • da studentu tijekom studiranja nije izrečena stegovna mjera
(Studentima će se osim uspjeha na studiju vrednovati i posebna postignuća prema bodovnim kriterijima sukladno čl. 5. st. 2. i 3. Pravilnika).

Uvjeti za Rektorovu nagradu tijekom diplomskog studija i integriranog prijediplomskog i diplomskog studija:
  • da je student redovito upisan u završnu godinu studija,
  • da je student u prethodnoj godini studija ostvario težinski prosjek ocjena ne manji od 4,0 ili da je među 10% najboljih studenata na svojoj godini,
  • da student tijekom studiranja na diplomskoj razini nije ponavljao godinu,
  • da studentu tijekom studiranja nije izrečena stegovna mjera
(Studentima će se osim uspjeha na studiju vrednovati i posebna postignuća prema bodovnim kriterijima sukladno čl. 6. st. 2. i 3. Pravilnika).

Prijave se podnose elektroničkim putem, upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zadru (ovdje).

Prijave se podnose do 24. veljače, a više o uvjetima natječaja saznajte ovdje.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA