LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliki problem

Izvanredan kvar: Kako pronaći kvalitetnog i povoljnog majstora?

Manjak majstora u Hrvatskoj prouzrokuje podizanje cijena i nezadovoljstvo građana.

Manjak majstora u Hrvatskoj prouzrokuje podizanje cijena i nezadovoljstvo građana.

Sve više majstora iz Hrvatske odlazi u druge zapadne zemlje, što je glavni razlog manjka radnje snage u određenim područjima i drastičnom povećanju cijena i troškova usluga.

Manjak radne snage posebno se očituje u Zagrebu, ali problem je prisutan i u gotovo svim županijama diljem Hrvatske. Radnika najviše nedostaje u zanimanjima poput građevinara, vodoinstalatera, keramičara, bravara i sličnih, piše Hina.

 


VEZANO: Koje je zanimanje u Hrvatskoj najviše plaćeno?


 

Kako pronaći pravog majstora?


Zbog manjka i prevelike potražnje majstora, pojedini radnici samo dolazak naplaćuju oko sto eura, dok dodatne usluge i potrošeni materijal obračunavaju posebno. S obzirom na to, sve više ljudi nailazi na poteškoće kod nalaženja kvalitetnih i povoljnih majstora te kvar prijavljuju samo u kriznim situacijama

Predstavnik stanara trebao bi imati brojeve majstora koji su u blizini ili su ranije dolazili popravljati kvarove. Također, ako ste podstanari, obratite se stanodavcu za pomoć. A uvijek možete pogledati recenzije majstora na internetskim tražilicama ili na popularnoj platformi Reddit, te tako procijeniti koga je najbolje uposliti. 
 

Odlazak majstora iz Hrvatske


Sve više majstora odlazi u druge zemlje, poput Njemačke i Irske, gdje nalaze bolje financijske uvjete za obavljanje svog posla. Mali se dio njih ipak vraća u Hrvatsku kako bi napravilo vlastiti obrt.

Manjak majstora također je prouzročio i zapošljavanje nedovoljno iskusnih radnika, koji nerijetko svoj posao obavljaju na crno.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA