LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Izložba fotografija Scientific MicroArt

Fotografije prikazuju detalje snimljene mikroskopom te promoviraju susret znanosti i umjetnosti kao temelj za razvoj društva.

Fotografije prikazuju detalje snimljene mikroskopom te promoviraju susret znanosti i umjetnosti kao temelj za razvoj društva.

Izložba fotografija Scientific MicroArt postavljena je u prostoru Studentskog doma u Dubrovniku u sklopu konferencije International Conference on Physics of Advanced Materials čiji je partner Sveučilište u Dubrovniku. Cilj ICPAM-14 programa je osigurati znanstvenicima koji se bave fizikom naprednih materijala, novim nanotehnologijama i uređajima, prostor za razmjenu ideja, znanja i iskustava. Više o konferenciji možete pročitati na poveznici

Fotografije objavljene u sklopu izložbe prikazuju detalje snimljene mikroskopom te promoviraju susret znanosti i umjetnosti kao temelj za razvoj društva. Izložba se može razgledati do 15. rujna. Dakle, riječ je o izložbi za sve ljubitelje znanosti koja prikazuje ljepotu svijeta oko nas u mikro i nanometarskim dimenzijama. Zanimljive fotografije pružaju uvid u detalje koje ne možemo vidjeti golim okom već samo uz pomoć elektronskog mikroskopa i povećanja do čak 80 000 puta. Ovom izložbom obilježava se 50 godina Centra za elektronsku mikroskopiju na Sveučilištu Babes-Bolyai u Cluj-Napoci (Transilvanija) u Rumunjskoj, a posjetitelji mogu uživati u više od 30 fotografija golom oku nevidljivih struktura živog i neživog svijeta. Kustos izložbe je Lucian Barbu Tudoran sa Sveučilišta Babes-Bolyai iz Cluj-Napoca u Rumunjskoj.

Partneri i sponzori izložbe i konferencije su Centar za elektronsku mikroskopiju C. Craciun (EMC) Sveučilišta Babes-Bolyai (UBB), Nacionalni institut za istraživanje i razvoj izotopskih i molekularnih tehnologija Cluj-Napoca (INCDTIM), Povijesni muzej Transilvanije, Studentska organizacija za prirodu (OSpN), Sveučilište u Dubrovniku, Brillio, Biozyme, Nitech, Zeiss, Elta’90 MR i Code4CNC.

FOTO: UNSPLASH