LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja

Izgledna kontaktna nastava za sve: u slučaju online nastave morat će se uputiti zahtjev nadležnom vijeću

MZO je uputio dopis rektorima/icama i dekanima/icama o početku akademske godine 2021/2022. i organizaciji nastave.

MZO je uputio dopis rektorima/icama i dekanima/icama o početku akademske godine 2021/2022. i organizaciji nastave.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je sveučilištima i fakultetima dopis o organizaciji nastave u predstojećem zimskom semestru akademske godine 2021/2022. te se ujedno osvrnuo na protekla tri semestra nastave na visokim učilištima.

MZO je podsjetio na virtualnu nastavu s kojom smo se imali priliku suočiti u 2020. i 2021. godini te istaknuo da kvaliteta izvođenja nastavnog procesa nije bila u skladu s akreditiranim studijskim programima i ukazao na to da je u slučaju izvođenja online studijskoj programa, odnosno u slučaju sustava učenja na daljinu, potrebno odobrenje Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj u skladu s Kriterijima za vrednovanje online studijskog programa, koje je donijelo Nacionalno vijeće.

Postupak vrednovanja takvih studijskih programa provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje prema smjernicama za osiguravanje kvalitete u Europskom prostoru visokog obrazovanja. Sva visoka učilišta koja budu htjela nastavu izvoditi online, morat će, stoga, podnijeti zahtjev Nacionalnom vijeću, a zatim će uslijediti ocjena AZVO-a.
Vezano: 
Drugim riječima, vjerojatno je da će se velika većina fakulteta, akademija, velučilišta itd. odlučiti za nastavu uživo, kao što su to već učinili dubrovačko sveučilište, FSB i FOI.

Cijeli dopis možete pročitati u nastavku.
 
FOTO: UNSPLASH