LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova uprava

Izabran je novi dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu

Od početka sljedeće akademske godine vodstvo EFST-a preuzimaju: izv. prof. dr. sc. Vinko Muštra, izv. prof. dr. sc. Maja Ćukušić, izv. prof. dr. sc. Branka Marasović i izv. prof. dr. sc. Smiljana Pivčević.

Od početka sljedeće akademske godine vodstvo EFST-a preuzimaju: izv. prof. dr. sc. Vinko Muštra, izv. prof. dr. sc. Maja Ćukušić, izv. prof. dr. sc. Branka Marasović i izv. prof. dr. sc. Smiljana Pivčević.

Na jučerašnjoj sjednici Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu izabran je novi dekan za trogodišnje mandatno razdoblje. Aktualnu dekanicu prof. dr. sc. Maju Fredotović u listopadu naslijedit će dosadašnji pročelnik katedre za opću ekonomiju – izv. prof. dr. sc. Vinko Muštra.

Iz priopćenja EFST-a prenosimo informacije o novom dekanu: 

– Vinko Muštra rođen je 12. ožujka 1983. godine u Splitu. Završio je studij Ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Na smjeru Financije i međunarodna ekonomija diplomirao je 2005. godine. Na istom fakultetu doktorirao je 2012. godine, a za potrebe znanstvenog i stručnog usavršavanja uspješno je proveo i 3 semestra doktorskog programa pri jednoj od najrenomiranijih institucija srednje Europe The Center for Economic Research and Graduate Education of Charles University (CERGE-EI) u Pragu, Republika Češka. 

Od 2006. godine zaposlen je na Katedri za opću ekonomiju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu kao asistent. Za višeg asistenta izabran je 2012. godine, u zvanje docenta izabran je 2014. godine, dok je u zvanje izvanrednog profesora izabran 2019. godine. U životopis je upisao bogato iskustvo organizacije i vođenja mnogobrojnih nacionalnih i međunarodnih projekata, među kojima se posebno ističe uloga predsjednika organizacijskog odbora međunarodne znanstvene konferencije Challenges of Europe – jedine koja u ovom dijelu Europe ugošćuje dobitnike Nobelove nagrade iz ekonomije, a čiji je organizacijski tim uspješno vodio gotovo deset godina. 

Predsjedavao je i organizacijskim timom iznimno uspješne međunarodne konferencije Week of innovative regions in Europe – WIRE 2020. koja je organizirana u suradnji s Europskom komisijom. Voditelj je nekoliko uspješnih međunarodnih ljetnih škola, Zimske škole koja je organizirana u suradnji s Gradom Splitom kao i mnogobrojnih edukativnih programa u sferi cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih. 

Kao istraživač aktivno je sudjelovao i u velikom broju nacionalnih i znanstvenih projekta, od kojih posebno ističemo trenutni angažman na projektima: Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga i projektu OBZOR 2020 SmartCulTour (Smart Cultural Tourism as a Driver of Sustainable Development of European Regions). S obzirom na svoj znanstveni i stručni interes usmjeren na pitanja vezana uz regionalnu ekonomiju, lokalni i urbani razvoj, pametnu specijalizaciju i EU Regionalnu politiku, objavio je značajan broj radova i održao pozvana predavanja na istaknutim međunarodnim skupovima i institucijama. 

Glavni je koordinator izrade aktualne Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine. Predsjednik je Hrvatske sekcije europskog udruženja regionalnih istraživanja (ERSA) i član European Regional Science Association Council (ERSAC). Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja Ekonomskog fakulteta u Splitu. 

Na istoj je sjednici izglasan i novi prodekanski tim. Izv. prof. dr. sc. Maja Ćukušić obnašat će mandat prodekanice za znanost i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Branka Marasović prodekanice za poslovanje, a izv. prof. dr. sc. Smiljana Pivčević prodekanice za nastavu. 
FOTO: EFST