LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska prehrana

IZ SC-a objasnili zašto slastičarnica na Savi ne radi

– Odgoda otvaranja slastičarnice prvenstveno ima za cilj smanjenje mogućnosti širenja virusa bliskim kontaktima. – istaknuo je Mirko Bošnjak.

– Odgoda otvaranja slastičarnice prvenstveno ima za cilj smanjenje mogućnosti širenja virusa bliskim kontaktima. – istaknuo je Mirko Bošnjak.

Studenti već neko vrijeme izražavaju nezadovoljstvo zato što slastičarnica Studentskog centra Zagreb smještena u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić ne radi. Naime, ona ima terasu, a prilikom zadnjeg popuštanja epidemioloških mjera – takvim je objektima dozvoljen rad. 

Kontaktirali smo Upravu SC-a kako bismo doznali zašto nije otvorena i kada će se to dogoditi. Sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak odgovorio nam je sljedeće:

– Iako je slijedom točke I. Odluke o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (NN 20/21) od 26. veljače 2021. omogućeno pružanje usluge na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima za usluživanje, zbog trenutnog pogoršanja epidemiološke situacije i stalnog porasta broja pozitivnih na COVID-19, zaraženih pretežito britanskim sojem virusa, Studentski centar u Zagrebu privremeno je odgodio otvaranje slastičarnice, pazeći pritom da naši konzumenti – studenti ne budu nikako zakinuti, jer sav asortiman koji studenti imaju u slastičarnici moguće je konzumirati i na linijama unutar restorana. Odgoda otvaranja slastičarnice prvenstveno ima za cilj smanjenje mogućnosti širenja virusa bliskim kontaktima.

Naveo je, dakle, da studenti slastice mogu konzumirati i u menzi. Iskoristio je priliku i za zahvalu studentima:

– Ovim putem koristimo priliku zahvaliti se našim studentima na odgovornom ponašanju, nošenju maski za lice u zatvorenim objektima, poštivanju održavanja obveznog razmaka prilikom čekanja na linijama posluživanja, izbjegavanju većih okupljanja i druženja kao i svim drugim propisanim protuepidemijskim mjerama koji doprinose zaštiti vlastitih i tuđih života.

 


Podsjetimo, nedavno smo razgovarali s Upravom doma na Savi. Tada nam je rečeno da terasa nije otvorena zbog niskih temepratura, ali da se svi nadaju kako je ljepše vrijeme na putu te da očekuju otvorenje nakon Uskrsa. 
FOTO: PIXABAY