LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EUNICroatia

Ispričajte priču i osvojite sudjelovanje na Festivalu europske kratke priče!

Snimite kratak video do pet minuta i ispričajte originalnu priču o svojoj viziji Europske unije, kakvu želite ili o kakvoj sanjate. Donosimo informacije o procesu prijave, bodovanju i mogućim nagradama.

Snimite kratak video do pet minuta i ispričajte originalnu priču o svojoj viziji Europske unije, kakvu želite ili o kakvoj sanjate. Donosimo informacije o procesu prijave, bodovanju i mogućim nagradama.

EUNICroatia raspisala je natječaj za sve studente te nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola kojim se sudjeluje u projektu MyEuroVision: EUNICroatia @Hay Festival Europa28. Prijave su moguće zaključno s 30. studenoga 2020. godine.

Natjecanje nudi mladim ljudima priliku za razvoj i dijeljenje mišljenja o njihovoj predodžbi Europske unije te njezine, a i osobne, budućnosti koja će se uvelike oblikovati upravo unutar okvira te integracije. Ovaj se projekt nastavlja na izdavanje zbornika Europa 28 kojem je cilj promicati perspektive europskih žena, autorica, znanstvenica, filozofkinja, umjetnica u Europi i njihovoj budućnosti.

Stoga, natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: studenti (svi punoljetni studenti svih studija u Hrvatskoj) i učenici (sedmih i osmih razreda osnovne škole te prvog i drugog razreda srednje škole). Za uspješnu prijavu potrebno je prvo ispuniti prijavnicu i izjavu o suglasnosti koju ćete pronaći na internetskoj stranici Instituta Français te potom ispuniti zadatak. Prijavnica će sadržavati kratak opis vašeg projekta i transkript videa na engleskom jeziku.

Vaš je zadatak snimiti video u trajanju od tri do pet minuta u kojemu ćete prikazati svoju viziju Europske unije, onu koju želite ili o kakvoj sanjate. E-knjižica s 11 eseja i priča iz knjige Europa 28: Žene u budućnosti Europe donosi vam pitanja za razmišljanje uz čiju pomoć možete lakše prionuti na snimanje videa. Organizatori natjecanja kažu kako će forma videozapisa najviše potaknuti na razvoj vlastite ideje i promišljanja te će se dobiti jedinstvena interpretacija i prezentacija zadatka. Možete obraditi bilo koju temu, polazeći od ljudskih prava, mira i sigurnosti, kulture i znanosti, klimatskih promjena, mobilnosti, inovacija i sličnih.

Projektom možete ostvariti maksimalnih 100 bodova: 25 bodova za osnovne zahtjeve (čistoća slike i zvuka, transkript videa na engleskom jeziku), 30 bodova za originalnost (točne i provjerene informacije, osobno promišljanje), 20 bodova za realizaciju ideje (jasna ideja, argumentacija i priča) te 25 bodova za originalnost i kreativnost videa. Međutim, ako video isporučite na nekom od jezika EUNICroatia možete ostvariti dodatnih 10 bodova.

Kakve su nagrade? Možete osvojiti tri putovanja za dvije osobe u Zagreb i sudjelovanje na Festivalu europske kratke priče u lipnju 2021. godine. Zatim, vaš će se video prikazati i sudjelovat će u zajedničkom programu Festivala europske kratke priče i EUNICroatia. Naposljetku, vaš će se video prikazati na digitalnim kanalima EUNICroatia, Hay Festivala i njihovih partnera. Iz ovih će razloga, pri preuzimanju nagrade, visoko učilište sklopiti ugovor s članicom EUNICroatia.

Ponavljamo, rok je za slanje potpune prijave 30. studenoga 2020. godine na e-adresu anaeunicroatia@gmail.com.

FOTO: PIXABAY