LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Ispred zgrade Građevinskog fakulteta osvanuo mural „Grad za mlade“

Riječki umjetnik Mosk oslikao je mural Grad za mlade na riječkom Kampusu povodom certifikata koji je Rijeka dobila zahvaljujući usmjerenosti prema mladima.

Riječki umjetnik Mosk oslikao je mural Grad za mlade na riječkom Kampusu povodom certifikata koji je Rijeka dobila zahvaljujući usmjerenosti prema mladima.

Rijeka je nedavno dobila certifikat Grad za mlade povodom čega je na Kampusu ispred zgrade Građevinskog fakulteta oslikan mural Grad za mlade čiji je autor riječki umjetnik Mosk, dok je galeba izradio gradonačelnik mr. sc. Vojko Obersnel.
Vezano: 9 gradova u Hrvatskoj dobilo titulu „Grad za mlade”
Izradu grafita u svih devet gradova koji su osvojili titulu Grad za mlade koordinira platforma Graffiti na gradele, priopćilo je Sveučilište. 

– Dobivanje ovog certifikata je priznanje, ali i nas obvezuje, budući da treba nastaviti s aktivnostima za mlade kako bi i za dvije godine, kad će se ponovno procjenjivati mjere koje se provode, obnovili certifikat. – kazao je gradonačelnik Obersnel.

Više od 50% studenata, kaže prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete Sveučilišta u Rijeci, dolaze izvan Rijeke, a svi skupa ostvaruju viziju Sveučilišta po mjeri studenta i grada po mjeri mladih. 

– Grad Rijeka u svojoj je kandidaturi za certifikat „Grad za mlade“ istaknuo oko stotinjak mjera za mlade koje već godinama provodi, među kojima su provedba Građanskog odgoja i obrazovanja u riječkim osnovnim školama, stipendiranje mladih, programi za mlade poduzetnike, programi kojima se mladima omogućava participiranje u donošenju odluka na razini Grada te brojni volonterski, kulturni, edukativni i sportski programi namijenjeni mladima. – navodi se u priopćenju.

Iz grada su istaknuli neke od važnijih projekata kao što su pokretanje studija logopedije i Logopedskog centra te partnerstva na EU projektima Promehs, TEFCE i SHEFCE, ali i domaće projekte poput projekata Moje mjesto pod suncem, Vjetar u Leđa i brojnih drugih.
FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI