LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Omiljen među studentima

Interes za studentski program „Work and travel” i ove godine u porastu

Svake godine sve više studenata odluči otići u Ameriku na „Work and travel” te iskusiti zapadnjački način života.

Svake godine sve više studenata odluči otići u Ameriku na „Work and travel” te iskusiti zapadnjački način života.

Program Work and Travel jedan je od najprivlačnijih programa za studente i mnogi se odluče na njega tijekom ljetnih praznika. Ipak tada studenti imaju najviše vremena ako su riješili fakultetske obveze na vrijeme. Istaknuti program studentima nudi mogućnost da putuju u Ameriku, a pritom mogu nešto i zaraditi, što nije svakodnevna pojava.

Ove je godine na privlačan program otišlo više od tisuću studenata. Broj onih koji svake godine odlaze u Ameriku, ali i partnerskih sponzora, raste iz godine u godinu prema Lideru
 

U 2023. iz Hrvatske je otputovalo više od tisuću studenata, a naša agencija broji rast studenata iz godine u godinu. To je moguće jer širimo i mrežu partnerskih sponzora u Americi pa imamo sve veći izbor poslova i lokacija. – poručili su iz putničke agencije Sunčana vura za Lider.


Omiljene destinacije


U primamljive lokacije koje studenti najčešće biraju ulaze New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Havaji. Među studentima je popularan i posjet nacionalnim parkovima kao što je Grand Canyon.

New York je posjetila studentica Ana Lena (21) koja se ovog ljeta napokon uputila na Work and Travel. No, njen posjet nije prošao bez izazova te su ju neke stvari poprilično razočarale, ali New York nije bio jedna od njih.

,,Meni je velika želja bila posjetiti New York, koji je nadmašio sva moja očekivanja. Osim toga, upoznala sam puno zanimljivih ljudi iz različitih dijelova svijeta koje sada smatram prijateljima. Ovdje se na svakom koraku susrećete s nečim novim i drugačijim, te je svaki dan priča za sebe i novi izazov. " - ispričala je Ana Lena.


Radno mjesto
 

Studenti najčešće tijekom svog boravka u Americi rade u zabavnim parkovima, hotelima, resortima, suvenirnicama i restoranima.
Work and Travel studentima otvara vrata prema drugačijoj kulturi, stilu života, nudi im priliku za stjecanjem novih poznanstava, ali i zaradom. No, Ana Lena nam je ispričala da njen posao nije ispunio očekivanja u pogledu plaće, al tako je bilo i drugima koje je upoznala.
 
,,Moram priznati da je veliki broj studenata, uključujući mene, ostao razočaran ovogodišnjom sezonom. Dovoljno je pogledati Work&Travel studentske grupe na Facebooku da bi vidjeli brige s kojima se studentski ove godine nose, a to je nemogućnosti prekoračenja minimalnog broja sati rada tjedno, nemogućnost pronalaska “second joba” i generalno loša zarada, u odnosu na kolege koji su dolazili na program prijašnjih godina," požalila se i nadodala da je zbog bila primorana mijenjati kartu i skratiti putovanje.

Unatoč izazovima s kojima se susrela, Ana Lena kaže kako joj je to bilo jedinstveno životno iskustvo o kojem je sanjala već neko vrijeme.
 

Želja za odlaskom u Ameriku pojavila se još tijekom srednje škole, kada sam odlučila da ću kada napunim 21 godinu otići na Work&Travel program. Ovog ljeta to sam i ispunila, te je nas četvero zajedno otišlo na program u Philadelphiju, gdje radimo u restoranu.


Ovo je još jedan pokazatelj da treba izaći iz zone komfora i uputiti se u avanturu. Work and Travel odlična je prilika za stjecanjem novih poznanstava, ali i za učenje o drugim kulturama.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA