LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kineziološki fakultet u Osijeku

Inteligencija kao glavna tema Festivala znanosti 2024. u Osijeku

Sudionici će imati priliku sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima, kao što su predavanja, radionice, rasprave, izložbe i drugi događaji koji će približiti znanost široj javnosti na popularan i pristupačan način.

Sudionici će imati priliku sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima, kao što su predavanja, radionice, rasprave, izložbe i drugi događaji koji će približiti znanost široj javnosti na popularan i pristupačan način.

Osijek, jedan od kulturnih i znanstvenih centara Republike Hrvatske, ponovno će biti domaćin Festivala znanosti, koji će se održati od 22. do 27. travnja 2024. godine. Ova manifestacija, koju podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, još od 2003. godine okuplja znanstvenike, studente i širu javnost u cilju popularizacije znanosti i poticanja na istraživanje i stjecanje novih znanja.

Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je inteligencija. Tema je univerzalna i obuhvaća različite aspekte znanstvenih istraživanja iz područja neuroznanosti, psihologije, računalnih znanosti, tehnologije i drugih disciplina. Sudionici će imati priliku sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima kao što su predavanja, radionice, rasprave, izložbe i drugi događaji, koji će približiti znanost široj javnosti na popularan i pristupačan način. Sve sastavnice osječkog sveučilišta prijavile su niz programa koji će se održati u različitim gradovima diljem regije, uključujući Osijek, Beli Manastir, Đakovo, Ilok, Našice, Orahovicu, Požegu, Slavonski Brod, Vinkovce i Vukovar.

Kineziološki fakultet u Osijeku također se pridružuje obilježavanju Festivala znanosti s raznim radionicama i izlaganjima, doprinoseći tako širem razumijevanju teme inteligencije i njezinom utjecaju na područje tjelesne aktivnosti i zdravlja. Svečano otvorenje Festivala znanosti bit će održano u Auli Rektorata u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine, s početkom u 11 sati. Otvorenje će obuhvatiti uvodno predavanje doc. dr. sc. Dalibora Divkovića o inteligenciji srca te predavanje izv. prof. dr. sc. Borisa Lukića o nasljeđivanju inteligencije od roditelja.

Svi zainteresirani mogu proučiti detaljan program događanja na službenoj web-stranici Festivala znanosti.

FOTO: PEXELS