LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTVORENE PRIJAVE

Inovacijski kamp Fakulteta zdravstvenih studija

EQUALS-EU međunarodni je projekt započet 2021 godine, koji provodi 19 projektnih partnera iz Europe i šire pod vodstvom Oslo Metropolitan Sveučilišta.

EQUALS-EU međunarodni je projekt započet 2021 godine, koji provodi 19 projektnih partnera iz Europe i šire pod vodstvom Oslo Metropolitan Sveučilišta.

Otvorene prijave na EQUALS inovacijski kamp u Rijeci, traže se digitalna rješenja za rodnu ravnopravnost. Kao dio regionalnog partnerstva EU projekta EQUALS-EU za ravnopravnost spolova u digitalnom dobu, Fakultet zdravstvenih studija organizira inovacijski kamp posvećen digitalnim i suvremenim rješenjima za ravnopravno društvo, a koji će biti održan u prostorijama Fakulteta, u petak, 30. rujna 2022. s početkom u 10.00 sati.

Uvodna izlaganja održat će Daria Glavan Šćulac, povjerenica za različitost Sveučilišta u Rijeci, s temom rodno ravnopravnog sveučilišta i zajednice, o rodno uvjetovanom nasilju govorit će Tina Kovačić, koordinatorica programa i voditeljica ureda Centra za nenasilje i ljudska prava SOS Rijeka, a docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci Ana Marija Sikirić Simčić predstavit će rodno odgovorni lokalni proračun. 

Sudionici će kroz timski rad i mentoriranje predlagati inkluzivne inovacije za navedena područja, a žiri će odabrati tri najbolje inicijative. Pobjednički timovi dobit će priliku da kroz online mentorstvo i obuku dalje razviju svoj rad dok će vođa tima dobiti priliku sudjelovati po tjedan dana u inovacijskom kampu u Valenciji, Ženevi i Rigi na dodatnom razvoju ideja i vještina. Više o inovacijskom kampu dostupno je ovdje, a program ovdje. Prijave su otvorene do 28. rujna 2022. na poveznici

 
Foto: FZSRI