LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljeto u Americi

Informativno druženje: putovanja, nova poznanstva i studentsko radno iskustvo u SAD-u

Work&Travel USA popularni je program koji studentima omogućuje sezonski rad u SAD-u. Sve detalje o ovoj avanturi na druženju u Slavonskom Brodu ispričat će Monika Nikolaš koja ju je triput proživjela.

Work&Travel USA popularni je program koji studentima omogućuje sezonski rad u SAD-u. Sve detalje o ovoj avanturi na druženju u Slavonskom Brodu ispričat će Monika Nikolaš koja ju je triput proživjela.

Monika Nikolaš, branch manager Experience agencije iz Osijeka, sudjelovala je u programu Work&Travel USA tri puta. Na neformalnom druženju u Slavonskom Brodu 23. studenoga 2018. u 14 sati sa svim će zainteresiranima podijeliti svoje iskustvo.

Naime, studentima iz cijeloga svijeta pružena je priliku da kroz rad i putovanja upoznaju američku kulturu. Work&Travel USA (W&T) odlična je ideja ako ste dovoljno hrabri za veći pothvat. Preko ovog programa američke vlade možete boraviti i raditi u 20 saveznih država, a kao studenti ostvarujete brojne popuste, poput noćenja u hotelima i sl. Uz to imate priliku upoznati i družiti se sa studentima drugih zemalja širom svijeta.

W&T Experience regionalna je agencija koja se bavi ovim programom. Postoji već četrnaest godina, djeluje u devet ureda u četiri različite zemlje i do sada je poslala preko 5300 studenata na ovaj program. Zaduženi su za pružanje podrške, pomoći u pronalasku posla i smještaja te za opću pripremu studenta za ovaj divlji provod u inozemstvu. Studenti prijavljeni u program imaju osiguranu radnu dozvolu (radnu vizu) u trajanju od četiri mjeseca, kao i turističku vizu koja vrijedi jedan mjesec, što vam daje pet mjeseci boravka u Americi. Pri potražnji radne ponude sami birate u kojoj saveznoj državi želite raditi te u kojem mjesecu želite početi s radom.

Osim novih poznanstava i nove stavke u životopisu te stjecanja radnog iskustva, imate priliku i usavršiti svoje znanje engleskoga jezika. Ukoliko vas zanimaju detalji oko same prijave, dođite u zakazani termin s prethodnom najavom na e-mail: monika@experience.edu.rs. Ako ste pak spriječeni doći, pročitajte intervju našeg novinara sa studenticom Irinom Adamović. 

Detaljnije o druženju u Slavonskom Brodu možete pročitati u opisu Facebook događaja

 

FOTO: FLICKR/BISHOPCARROLL