LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

I dalje manjak smještaja za studente u Zadru

Ukupni kapacitet zadarskih studentskih domova je 490 ležajeva, a Sveučilište pohađa preko pet tisuća studenata.

Ukupni kapacitet zadarskih studentskih domova je 490 ležajeva, a Sveučilište pohađa preko pet tisuća studenata.

Otvorenje novog studentskog doma i dalje nije riješilo problem manjka smještajnih kapaciteta za studente u Zadru. Smještaj u zadarskim studentskim domovima ostvarili su redovni studenti Sveučilišta u Zadru i to prema listi Natječaja za studenski dom. Natječaj je završio 25. srpnja 2023. Ukupni kapacitet zadarskih studentskih domova je 490 ležajeva, a Sveučilište pohađa preko pet tisuća studenata, prenosi Zadarski list.
 

„Na natječaju za akademsku godinu 2023./2024. imali smo 672 prijave studenata, što je znatno više od naših kapaciteta zato što kapacitet studentskog doma iznosi 490 ležajeva“ – otkrili su sa Sveučilišta u Zadru za Zadarski list.


Smještaj studenata organiziran je u studentskom domu u Ulici Dr. Franje Tuđmana 24 D te u studentskom domu koji se nalazi na novom kampusu.
 

Kapacitet i cijene

 

Studentski dom na adresi Put Stanova 1A ima 129 soba, uključujući 32 trokrevetne po cijeni od 89,59 eura mjesečno po osobi, 91 dvokrevetnu po cijeni od 109,50 eura mjesečno po osobi i šest jednokrevetnih soba prilagođenih osobama s invaliditetom po cijeni od 79,63 eura mjesečno. Opremljen je s tri čajne kuhinje, praonicom rublja i učionicom.

Studentski dom u Ulici dr. Franje Tuđmana 24D ima 94 sobe, od toga 76 dvokrevetnih i 18 trokrevetnih. Osim toga, u domu se nalazi učionica, info kabinet, tri čajne kuhinje, praonica rublja i dvorište unutar zgrade. S obzirom na svoj kapacitet i opremljenost, ovaj dom omogućuje organizaciju seminara i ljetnih škola tijekom srpnja i kolovoza. Cijena smještaja je 59,73 eura mjesečno po osobi.

FOTO: SVEUČILIŠTE U ZADRU