LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Elektroboj”

I čovjekoliki robot Rosie stiže na FER

Najbolji robotičari iz Lijepe Naše prikazat će studentima na FER-u kako je robotika uistinu prisutna u našoj svakodnevici – od medicine, preko domaćinstva pa sve do najvećih dubina mora. 

Najbolji robotičari iz Lijepe Naše prikazat će studentima na FER-u kako je robotika uistinu prisutna u našoj svakodnevici – od medicine, preko domaćinstva pa sve do najvećih dubina mora. 

Studentska udruga eSTUDENT u suradnji s timom Elektroboja organizira uvodnu panel-raspravu Svijet robota u Hrvatskoj kojom će se dotaknuti važnih pitanja vezanih uz područje robotike. Održat će se 22. siječnja u 15 sati u dvorani D1 na FER-u kako bi se povećala svijest studenata o stanju robotike u Hrvatskoj. 

Najbolji robotičari iz Lijepe Naše prikazat će kako je robotika uistinu prisutna u našoj svakodnevici – od medicine, preko domaćinstva pa sve do najvećih dubina mora. 

Impresivan životopis gostujućeg profesora Bojana Jerbića sadrži brojne uspjehe poput razvoja jednog od najnaprednijih laboratorija za primijenjenu robotiku u Europi i rad na razvoju robotske primjene u medicini. O predstavniku prve generacije kućnih robota saznat ćete od dr. sc. Josipa Ćesića, voditelja autonomnih tehnologija u tvrtki Gideon Brothers. Ako vam se ne da pospremati stan ili ne možete pronaći izgubljene ključeve, u tome vam pak može pomoći njihov čovjekoliki robot Rosie. S druge strane u morski svijet odvest će vas profesor Nikola Mišković, stručnjak za podvodnu robotiku.

U raspravi će sudjelovati i drugi vodeći stručnjaci u području robotike poput profesora Stjepana Bogdana (FER), Željka Goje (HSTEC) i Željka Krnjajića (Hrvatski robotički savez).

Panel pod imenom Svijet robota u Hrvatskoj samo je početni dio projekta Elektroboj čija je svrha približiti ovu temu publici te motivirati studente na stvaranje vlastitih projekata iz područja elektrotehnike. Studenti kroz ovo natjecanje razvijaju svoje inženjerske sposobnosti, dodatne vještine koje se na fakultetima ne uče, a koje će kasnije moći primijeniti na stvarnim projektima. Više informacija o samom natjecanju i predavanjima možete doznati na službenoj stranici, na Facebook stranici i na Facebook događaju prvog predavanja.

FOTO: JASNA OŽANIĆ/STUDENTSKI.HR