LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IZUZETNA PRILIKA

Hrvatskim studentima pokriveni troškovi za studiranje na ova tri fakulteta

Zainteresirani studenti mogu se prijaviti za stipendiju koja pokriva troškove školarine, obroka  i smještaja.

Zainteresirani studenti mogu se prijaviti za stipendiju koja pokriva troškove školarine, obroka  i smještaja.

Vlada Republike Hrvatske i College of Europe EU potpisali su Memorandum o suglasnosti na temelju kojeg će Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH osigurati godišnje stipendije.
 


VEZANO: Rekordne stipendije vrijedne do 5.000 eura godišnje podijeljene studentima diljem Hrvatske



Stipendije su namijenjene studentima – hrvatskim državljanima koji žele studirati na College of Europe Campus of Bruges, Campus of Natolin i na novom Campusu u Tirani.
 

„Ukupna školarina, trenutno 29.000,00 EUR za programe u Brugesu i 27.000,00 EUR za programe Natolin/Varšava i Tirana, za akademsku godinu 2024./2025., uključuje školarinu, obroke i smještaj.“ – stoji u objavi Ministarstva.


Također, iz Ministarstva napominju da odabrani dobitnici stipendije sklapaju ugovor s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH kojim se ujedno predviđa zasnivanje radnog odnosa u službi vanjskih poslova odnosno u državnoj upravi Republike Hrvatske. 
 

Postupak prijave


Prijave za akademsku godinu 2024./2025. su otvorene te kandidati moraju proći predselekciju koju će samostalno provesti College of Europe, a zatim dobivaju poziv Hrvatskog selekcijskog povjerenstva na selekcijski intervju koji će se obaviti u proljeće 2024. godine, uz naknadnu objavu točnog dana intervjua,

Više informacija pogledajte na poveznici.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA