LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medicinari dobra srca

Hrvatski studenti u Maroku: roditelji su im rekli da se vrate kući, ali oni su odlučili volontirati u bolnici

„Definitivno, s tolikim žrtvama, s tisućama ozlijeđenih i umrlih to je veliko opterećenje na zdravstveni sustav, na što i mi moramo biti spremni.” – ističe student.

„Definitivno, s tolikim žrtvama, s tisućama ozlijeđenih i umrlih to je veliko opterećenje na zdravstveni sustav, na što i mi moramo biti spremni.” – ističe student.

Pet studenata medicine iz Hrvatske ostalo je u potresom pogođenom Maroku. Naime, studenti odrađuju jednomjesečnu praksu u Marakešu, a u trenutku potresa bili su na izletu u Casablanci, piše Dnevnik.hr.
 

Mi smo bili na 13. katu zgrade u Casablanci, počelo se sve tresti, trajalo je oko 30 sekundi do jedne minute, svi stanari su izašli na ulice, mi smo se sakrili ispod štokova u nadi da je zgrada relativno sigurna i da se neće ništa urušiti na nas.  rekla je jedna od studentica za Dnevnik.hr.


Svi su dobro i javili su se svojim roditeljima, koji su im savjetovali da se odmah vrate kući, ali studenti su odlučili pomoći.
 

Javljaju nam da je potrebna medicinska oprema, voda i hrana koja se ne kvari tako da mi ćemo to i donijeti kako bismo dali svoj doprinos u tom smislu, ali ćemo se dati i na raspolaganje, logistički, sa zalihama, ali i u bolnici ako bude to potrebno.  rekla je još jedna studentica.


Ovi hrabri volonteri i ostali studenti vode brigu o djeci koja su ostala bez roditelja.
 

Definitivno, s tolikim žrtvama, s tisućama ozlijeđenih i umrlih to je veliko opterećenje na zdravstveni sustav, na što i mi moramo biti spremni.  ističe student.


Napominju kako suosjećaju jer su se i oni u Hrvatskoj nedavno našli u sličnoj situaciji te pozivaju sve koji žele i mogu da doniraju i pomognu.

Hrvatski Caritas ima pozivni broj za pomoć: 0-9-0-6-0-1-0

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA