LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti VERN-a na putu za San Francisco

Hrvatski studenti na globalnom natjecanju predstavljaju portal o izbjeglicama

Studenti VERN-a predstavit će u San Franciscu ideju o "news" portalu koji bi omogućio humanije viđenje izbjeglica te poboljšao odnos prema njima. Time ulaze u konkurenciju za prestižnu nagradu.

Studenti VERN-a predstavit će u San Franciscu ideju o "news" portalu koji bi omogućio humanije viđenje izbjeglica te poboljšao odnos prema njima. Time ulaze u konkurenciju za prestižnu nagradu.

VERN-ov četveročlani tim (Karlo Tašler, Tomislav Zvonarek, Jan Martinjaš i Anto Lovrinović) s idejom o pokretanju news portala pod nazivom One colour pobijedio je na nacionalnom dijelu HULT-ovog natjecanje te se plasirao u sljedeći krug. Portal bi trebao osvijestiti javnost o problemu izbjeglištva te pripomoći u boljem shvaćanju njihove nezavidne situacije.

Studenti će u sljedećem krugu sudjelovati na natjecanju u San Franciscu gdje će uz veliku konkurenciju mnogih svjetskih sveučilišta kao što su Harvard, Oxford, Stanford, MIT, pokušati obraniti svoju ideju te se izboriti za mjesto u finalu i glavnu nagradu koja iznosi 1.000.000 američkih dolara kojom će moći realizirati svoju ideju.

Mladi, poduzetni i puni poslovnog duha. Našim studentima ovo nije prva pojava na HULT-u. Već tri godine zaredom, Hrvati predstavljaju svoje ideje, inovacije i projekte na području poduzetništva uz odlične uspjehe.

Natjecanje HULT osmišljeno je kao pomoć u ostvarenju potencijalnih poslovnih ideja mladih tj. studenata koji nemaju financijskih mogućnosti za velike projekte, ali su zato prepunih ideja. HULT prepoznaje takve timove budućih poduzetnika te u natjecanju odabire najbolje ideje i nagrađuje ih s milijun američkih dolara za realizaciju projekta. Svake godine studenti predstavljaju svoje znanje i ideje kojima bi pokušali riješiti složene probleme svjetske svakodnevice. Ove godine tema na koju se odgovaralo je bila o izbjeglicama ili punim nazivom Refugees – Reawakening Human Potential.

FOTO: FACEBOOK/VERN