LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KIBERNETIČKA SIGURNOST

HACKULTET – prvo CTF natjecanje za studente o kibernetičkoj sigurnosti

Hackultet natjecanje također je i dio kvalifikacijskog procesa za izbor nacionalnog tima za European Cyber Security Challenge – ECSC natjecanje.

Hackultet natjecanje također je i dio kvalifikacijskog procesa za izbor nacionalnog tima za European Cyber Security Challenge – ECSC natjecanje.

Prvo Capture The Flag (CTF) natjecanje za studente Hackultet, održava se od 3. do 5. svibnja 2024. Natjecanje se provodi u sklopu projekta e-Sveučilišta financiranog sredstvima Europske unije iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a organiziraju ga Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER).
 

Cilj natjecanja je promocija i popularizacija kibernetičke sigurnosti među studentima na zabavan i edukativan način. Odnosno, natjecanjem se nastoji podići svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava.
 

Hackultet natjecanje također je i dio kvalifikacijskog procesa za izbor nacionalnog tima za European Cyber Security Challenge – ECSC natjecanje. Uvjet za daljnju kvalifikaciju u nacionalni tim i sudjelovanje u ECSC natjecanju je dob studenta, odnosno studenti rođeni od 1. siječnja 1999. pa nadalje.
 

U timovima od pet i kreativan naziv tima, sudjelovati mogu studenti svih fakulteta u Republici Hrvatskoj. Uvjet je da su upisani u tekuću akademsku godinu te imaju valjani e-Zapis o statusu studenta. Prijave traju do 25. travnja, a detaljni postupak  i pravila natjecanja možete pronaći na poveznici.

FOTO: CARNET