LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
besplatno pohađanje tečajeva

Gotovo 600 studenata sudjelovalo u besplatnim tečajevima Srca!

Tečajevi su se održavali svaki mjesec, a sudjelovalo je 573 studenta i održano je 684 sata tečajeva.

Tečajevi su se održavali svaki mjesec, a sudjelovalo je 573 studenta i održano je 684 sata tečajeva.

Od svibnja 2021. do kraja travnja 2022. trajala je akcija Sveučilišnog računskog centra Srce 50 tečajeva za studente za 50 godina Srca u kojoj su studenti mogli besplatno pohađati tečajeve. Također se provodila i obrazovna akcija edu4IT za 50 godina Srca koja je bila namijenjena IT stručnjacima.

Tečajevi su pokrenuti u sklopu akcije Od Srca znanje na dar za proslavu 50 godina Srca te njihovih obrazovnih aktivnosti. Tečajevi su bili održavani u pet kategorija na kojima su studenti svih studija imali priliku  unaprijediti svoja znanja iz područja web-tehnologija, uporabe grafičkih alata, programiranja i statističke obrade podataka.

Kategorije su bile: Uvod u HTML, Osnove rada u Wordpressu, Osnove programiranja, Osnove rada s alatima za grafički dizajn i Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka.

Tečajevi su se održavali svaki mjesec, a sudjelovalo je 573 studenta i održano je 684 sata tečajeva. Studenata je bilo sa sveučilišta iz cijele Hrvatske, a svi tečajevi su održani online putem.

Najveće zanimanje, studenti su pokazali za tečaj Osnova programiranja za koji je i postojala lista čekanja. Studenti su bili zadovoljni te su u anketnom upitniku na kraju akcije tečajeve ocijenili s ocjenom 4,83.
- Prednost tečaja u online okruženju je što je lakše dostupan nama koji ne živimo u Zagrebu. S obzirom na to da smo rješavali zadatke i da smo komunicirali preko chata ili mikrofona, imala sam dojam kao da smo u učionici - jedan je od komentara polaznika.
Srce je preko obrazovne akcije htio stvoriti dodatni interes za njihove obrazovne programe i u tome su uspjeli.

 
FOTO: PEXELS