LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kamion zadržan na granici čak 4 sata!

FOTO: Prvi kamion humanitarne pomoći za BiH - općina Žepče

Prvi kamion humanitarne pomoći iz Hrvatske stigao je u općinu Žepče u BiH, iako je zadržan na graničnom prijelazu Kamensko čak 4 sata!

Prvi kamion humanitarne pomoći iz Hrvatske stigao je u općinu Žepče u BiH, iako je zadržan na graničnom prijelazu Kamensko čak 4 sata!

21. svibnja u 12 h u Žepče je krenuo kamion humanitarne pomoći s 25 tona hrane, vodom, higijenskim potrepštinama, pelenama te ostalom opremom za djecu. Kamion je u Žepče stigao tek u 22 h, nakon što je puna četiri sata zadržavan na graničnom prijelazu Kamensko.

Volonteri Crvenog križa općine Žepče ujutro su počeli s istovarom prvog kamiona pomoći koji je stigao iz Hrvatske za BiH, a ujedno je i najveća donacija. Splitski studenti i 4. hrvatska gardijska brigada, koji su organizirali prikupljanje pomoći u Splitu, s predstavnicima Oružanih snaga BiH posjetili su poplavljena sela s hrvatskim stanovništvom. Kao što možete vidjeti i u fotogaleriji, rijeka Bosna i dalje ima visok vodostaj, a i okolni gradovi Maglaj i Doboj su u vrlo teškom stanju. Pomoć u Doboju loše je organizirana te je poplava odnijela već 20 života.

Predsjednik Crvenog križa zahvalio se na doniranoj pomoći, a posebno je istaknuo splitske studente koji neumorno pomažu da humanitarna pomoć što prije stigne do poplavljenih područja.