LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

FOI zaslužio novu titulu: „Poslodavac prijatelj bicikliranja”

Fakultet organizacije i informatike zaslužio je certifikat, koji ga je smjestio u kategoriju istaknutih ekološki i društveno osviještenih kompanija i organizacija u Hrvatskoj.

Fakultet organizacije i informatike zaslužio je certifikat, koji ga je smjestio u kategoriju istaknutih ekološki i društveno osviještenih kompanija i organizacija u Hrvatskoj.

Prva obrazovna ustanova na području Varaždinske županije i četvrti poslodavac u gradu Varaždinu – Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, zaslužio je europski certifikat Poslodavac – prijatelj bicikliranja
 

„Ovim se certifikatom FOI svrstao u društvo istaknutih ekološki i društveno osviještenih kompanija i organizacija u Hrvatskoj. Poboljšavanjem infrastrukture, poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje bicikala kao prijevoznog sredstva, FOI služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru.” – stoji u objavi Fakulteta.


Sindikat biciklista, jedna od volonterskih udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva, dodijelila je certifikat Fakultetu. A da su bicikli efikasan i održiv oblik prijevoznog sredstva, znaju studenti, ali i zaposlenici FOI-ja koji koriste bicikle za dolazak na nastavu i na posao. Tijekom obavljanja svojih obveza, bicikle mogu ostaviti na posebna mjesta, odnosno spremišta na svim FOI-jevim lokacijama (FOI 1, FOI 2 i FOI 3).

Prodekan za poslovanje i ljudske potencijale izv. prof. dr. sc. Ivan Malbašić, koji je u ime FOI-ja primio taj certifikat, istaknuo je nekoliko prednosti vožnje biciklom.
 

„Poticanje korištenja bicikala među zaposlenicima i studentima ima niz važnih prednosti. Osigurava zdraviji životni stil, doprinosi očuvanju okoliša te potiče timsku povezanost. Također, smanjuje troškove i prometne gužve te potiče inovacije u održivim oblicima prijevoza. U konačnici, promicanje korištenja bicikala ne samo da doprinosi općem blagostanju zajednice, već i potiče vrijednosti održivosti, zdravlja i zajedništva među članovima naše institucije.” – objasnio je.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA