LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet organizacije i informatike

FOI: Stariji studenti postaju mentori brucošima

Projekt „Buraz“ zasniva se na dobrovoljnom mentorstvu studenata viših godina FOI-a koji svojim savjetima i iskustvom pomažu mlađim kolegama kako bi se lakše snašli na fakultetu.

Projekt „Buraz“ zasniva se na dobrovoljnom mentorstvu studenata viših godina FOI-a koji svojim savjetima i iskustvom pomažu mlađim kolegama kako bi se lakše snašli na fakultetu.

„Buraz“ je naziv neslužbenog i eksperimentalnog projekta studentskog mentorstva na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. U projektu mogu sudjelovati svi zainteresirani studenti prve godine studija te njihovi stariji kolege. 

Projekt se zasniva na dobrovoljnom mentorstvu studenata viših godina FOI-a koji svojim savjetima i iskustvom pomažu mlađim kolegama kako bi se lakše snašli na fakultetu. Proces prijave je vrlo jednostavan. Na službenim stranicama projekta studenti viših godina prijavljuju se u kategoriju „veliki buraz“, a brucoši u kategoriju „mali buraz“.

Svaki prijavljeni brucoš dobije kontakt podatke svojeg mentora, „velikog buraza“, koji mu se dodijeli nasumičnim odabirom. Njega ili nju može kontaktirati odmah ili kada mu je potrebna pomoć. Stariji kolege svojim „malim burazima“ pomažu oko snalaženja na fakultetu, odabira kolegija, rasporeda predavanja i općenito studentskog života u Varaždinu.

Prilikom pisanja ovog članka, na projekt je bilo prijavljeno 120 „velikih buraza“ i 66 „malih buraza“. Stoga, brucoši FOI-a, uključite se u ovaj projekt i iskoristite priliku kako biste iz prve ruke saznali sve što vas zanima o studiranju. Stariji kolege mogu riješiti sve vaše nedoumice i pitanja te vam osigurati zanimljiv i zabavan početak novog studentskog poglavlja u životu. Ne zaboravite pročitati i naše kratke upute za bezbolan početak akademske godine!

FOTO: WIKIMEDIA