LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska istraživanja

FOI obilježio Europski dan zaštite osobnih podataka

Prezentacije projekata održane su u četvrtak, 26. siječnja 2023. godine, na hodnicima Fakulteta organizacije i informatike.

Prezentacije projekata održane su u četvrtak, 26. siječnja 2023. godine, na hodnicima Fakulteta organizacije i informatike.

Na Fakultetu organizacije i informatike ove je godine vrlo aktivno obilježen Europski dan zaštite osobnih podataka. Studenti su u okviru novog izbornog kolegija Privatnost i osobni podaci na prijediplomskom studiju Informacijski i poslovni sustavi prezentirali kolegama rezultate svojih istraživanja i nova saznanja o temi, a u Zagrebu na GDPR konferenciji prezentirani su dosezi FOI-ja u razvoju IT rješenja za usklađenje poduzetnika sa zakonodavnim okvirom zaštite osobnih podataka.

U sklopu predmeta Privatnost i osobni podaci studenti su se kroz semestar upoznali s vrstama osobnih podataka, pravima i načelima zaštite osobnih podataka, organizacijskim i tehničkim mjerama zaštite. Također imali su prilike analizirati i procijeniti politike privatnosti, obavijesti o kolačićima, provesti analizu učinka nad određenim aktivnosti obrade (DPIA).

Temeljem stečenih znanja i vještina studenti su pripremili projekte koji su imali za cilj podizanje svijesti svih studenata Fakulteta o temama vezanim uz zaštitu privatnosti i osobnih podataka. Prezentacije projekata održane su u četvrtak, 26. siječnja 2023. godine, na hodnicima Fakulteta organizacije i informatike.

Posjetitelji su se mogli upoznati s načinima na koje mogu steći kontrolu nad svojim osobnim podacima, zatim o načinima i svrhama za koje se oni koriste te koja sva prava mogu zatražiti od voditelja i izvršitelja obrade podatka.

 

FOTO: PIXABAY