LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kvalitetno raspolaganje novcem

Financijska pismenost mladih glavna tema ovogodišnjeg Europskog i Svjetskog tjedna novca

Ovogodišnjim sloganom „Zaštiti svoj novac, osiguraj svoju budućnost“ naglasak je stavljen upravo na financijsku pismenost mladih.

Ovogodišnjim sloganom „Zaštiti svoj novac, osiguraj svoju budućnost“ naglasak je stavljen upravo na financijsku pismenost mladih.

Upravo je završio ovogodišnji Europski i Svjetski tjedan novca, koji se od 18. do 24. ožujka 2024. održao u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Ovogodišnjim sloganom „Zaštiti svoj novac, osiguraj svoju budućnost“, naglasak je stavljen upravo na financijsku pismenost mladih, stoga je tim povodom organiziran velik broj edukativno-informativnih radionica.

Jedan dio programa, u suradnji sa Županijskom komorom Virovitica, održao se 22. ožujka na Veleučilištu u Virovitici. Tim su povodom učenici i studenti imali prilike steći i produbiti vlastito znanje o financijskoj pismenosti.

Jedan od sudionika, Davor Lendl, student 1. godine stručnog diplomskog studija Menadžmenta malih i srednjih poduzeća, opisao je vlastito iskustvo i dojmove za Studentski.hr:
 

„Tjedan Europskog i Svjetskog novca koji se održao u prostorima Veleučilišta u Virovitici bio je pun pogodak za razvijanje svijesti mladih studenata o važnosti novca i financijske pismenosti. Kroz nekoliko predavanja koja su održali predstavnici Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja, HGK, Intercapital moglo se uočiti kako pravilno početi razmišljati te kako novac funkcionira, kako se s novcem pravilno raspolaže, kako i na koji način razumjeti štednju i započeti štedjeti te su studenti dobili osnovne, ali vrlo bitne informacije o investicijskim fondovima i kako u njih pravilno ulagati.“


Posebno danas, kada se suočavamo s ekonomskim i gospodarskim izazovima kako na lokalnoj, tako i na globalnoj razini, od ključne je važnosti upoznati mlade s vještinama koje će im omogućiti kvalitetno raspolaganje novcem, štednju i pametna ulaganja.
 

„Mišljenja sam da je vrlo bitno što prije razviti svijest kod mladih ljudi o financijskoj pismenosti koja će uveliko pomoći u kreiranju stabilne i uspješne financijske budućnosti“, složio se i Lendl.

FOTO: PEXELS