LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STEM PROJEKT

FIGHTBOTICS Ovog vikenda ne propustite borbe robota

Spektakularno treće izdanje projekta uz najveći broj prijava do sada – jedinstveni događaj održat će se ove nedjelje.

Spektakularno treće izdanje projekta uz najveći broj prijava do sada – jedinstveni događaj održat će se ove nedjelje.

Inovativan projekt pod imenom Fightbotics namijenjen je studentima STEM područja i široj javnosti, sa svrhom natjecanja mladih inženjera u izradi i borbi robota. Ove godine održava se treće izdanje borbi, a prijavljen je najveći broj natjecatelja do sad.
 

Natjecanje za pamćenje


Borbe robota održat će se u nedjelju, 3. prosinca 2023., u 18 sati u klubu Močvara, Trnjanska struga 34, Zagreb. Događaj organizira Strojarnica – studentski makerspace, neprofitna studentska udruga s ciljem promoviranja STEM-a te samostalnog i kreativnog rada.
 


VEZANO: Borba za dva milijuna dolara: FER-ov besposadni brod u Abu Dhabiju



Prošle godine na natjecanju je sudjelovalo 10 timova, a borbe su se održavale u custom made borbenoj areni pred više od 250 posjetitelja. Natjecatelji su se za natjecanje pripremali kroz desetak radionica, a projekt je dobio i Rektorovu nagradu.

FOTO: Fightbotics
 

U eventu sudjeluju studenti FER-a i FSB-a, a od ove godine u audiovizualnom aspektu projekta sudjelovat će i studenti Akademije dramske umjetnost. Na taj način studenti žele iskoristiti maksimalni potencijal kombinacije nove tehnologije i entertainmenta.

Krajnji je cilj stvaranje scene borbi robota u Hrvatskoj, ali i šire, a s obzirom na rastući broj sudionika i publike, čini se da ova mlada ekipa u tome uspijeva.
 

Opća pravila natjecanja

 

● Borbe robota traju po 3 minute.

● Ako unutar 3 minute borbe dođe do Knockouta, tada borba završava i pobjednički je bot onaj koji je izvršio Knockout. Knockoutiranim botom smatra se onaj bot koji unatoč slanjima signala ne pokazuje znakove kretnje nakon odbrojavanja od 10 sekundi (sudac počinje odbrojavati kada procijeni da se bot više ne može kretati).

● Ako nakon 3 minute oba borbena robota prežive ili se istovremeno Knockoutiraju, pobjednika će odrediti suci.

● Botovima je zabranjeno upravljati izvan arene.

● Svaki tim će imati fiksno minimalno vrijeme između borbi od 15 minuta, koje kreće od završetka borbe i traje do sljedeće borbe. Nakon 10 proteklih minuta, tim se mora javiti moderatoru borbi sa statusom funkcionalnosti bota. Ako bot nije u funkcionalnom stanju do kraja 15 minuta, bot se smatra diskvalificiranim.
 


VEZANO: Fightbotics: kako su nastale borbe robota?


 

Ulaznice


Svi zainteresirani posjetitelji ulaznice mogu kupiti preko Eventima, a koštaju 5 eura.

 

FOTO: FIGHTBOTICS, PR