LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska zajednica

FESTIVAL ODRŽIVOSTI: Kako ostvariti ciljeve održivog razvoja?

Na festivalu saznajte koji su to ciljevi održivog razvoja koje je ostvarila akademska zajednica.

Na festivalu saznajte koji su to ciljevi održivog razvoja koje je ostvarila akademska zajednica.

Festival održivosti bit će u znaku radionica i predavanja koji će sudionike potaknuti na inovativno razmišljanje. Radionice su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, budućim poduzetnicima, start-up tvrtkama, poduzetnicima u kasnijem rastu i razvoju, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, inovatorima i istraživačima.
 

Akademska zajednica


Festival će se održati od 13. do 18. rujna 2023. godine u Osijeku i Bilju, a cilj mu je predstaviti dostignuća akademske zajednice u doprinosu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja.
 

Predavanje Poticanje inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru uz održivost poslovanja ima za cilj potaknuti sudionike na inovativno razmišljanje te pružiti informacije o trenutno dostupnim EU programima i mogućnostima financiranja. – stoji na stranici Sveučilišta u Splitu.


Predstavit će se i program EIT Food inicijativa i teme digitalizacije ruralnih područja projektom dRural te internacionalizacija poslovanja projektom Enterprise Europe Network (EEN).
 

Izuzetna suradnja


Festival je nastao u suradnji Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku sa Sveučilištem u Splitu, Kulturno-razvojnim centrom Općine Bilje, Fakultetom turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku, Odjelom za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te tvrtkom TERA Tehnopolis d.o.o.

Više informacija o Festivalu i radionicama možete pronaći na poveznici.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA